Ana Sayfa Apple iOS 17.3 ne zaman çıkacak?

iOS 17.3 ne zaman çıkacak?

0
iOS 17.3

Apple iOS 17.3 güncellemesi üzerinde çalışıyor ve şu ana kadar geliştiricilere ve halka açık beta test kullanıcılarına üç beta yayınladı. Güncelleme yeni özellikler açısından önceki iOS 17.2 güncellemesi kadar büyük değil. Bu nedenle test süresi o kadar uzun olmayacak ve Ocak ayı sonundan önce yayınlanmasını bekliyoruz.

iOS 17.3 heyecanlandırdı!

Zamanlama açısından, 22 Ocak haftasında yapılacak bir lansman en mantıklısı olabilir. Üç betamız oldu ve bunlardan ikisi özellikle kayda değer bir şey eklemedi. Bu da geriye fazla test kalmadığını gösteriyor. Apple güncellemeyi ayın 22’sinde ya da 23’ünde yayınlamayı planlıyorsa, iOS 17.3 güncellemesinin yayın adayı sürümünü ayın 15’inde görmeyi ve ardından yayınlamayı bekleyebiliriz.

Apple iOS 17.3’ü 29’unda da yayınlayabilir, ancak bu hafta visionOS ve Vision Pro kulaklığın çıkacağı hafta. Apple bazen yazılım sürüm güncellemelerini birbirine bağlıyor. Ancak tamamen yeni bir işletim sistemi olan visionOS’a başka güncellemelerin eşlik etmesi pek olası değil.

Apple’ın çıkardığı son yeni işletim sistemi güncellemesi 2015 yılında watchOS idi. watchOS, ilk Apple Watch modellerinin piyasaya sürüldüğü gün olan 24 Nisan 2015 Cuma günü resmi olarak yayınlandı. Apple geçtiğimiz yıl iOS 16.3’ü 23 Ocak’ta, 2022’de ise iOS 15.3’ü 26 Ocak’ta yayınlamıştı. iOS 17.3 için 22 Ocak’ta yayınlanacak bir lansman tarihi Apple’ın geçmiş yayın takvimlerine uygun olacaktır.

iOS 17.3’ün ana yeni özelliği, bir şekilde hem iPhone’unuza hem de parolanıza erişen bir hırsızın hassas bilgilere erişmesini engelleyen bir özellik olan Çalınan Aygıt Koruması. Bu özellik, Face ID taramasının arkasındaki çeşitli özellikleri kilitleyerek hırsızın iCloud Anahtar Zinciri parolalarını görüntülemesini, Kayıp Modu’nu kapatmasını, Safari ödeme yöntemlerini kullanmasını ve daha fazlasını engelliyor.

Ayrıca Face ID, Bul veya Çalınan Aygıt Koruması’nın kapatılmasına ve bir Apple Kimliği veya iPhone parolasının değiştirilmesine izin vermeden önce zamana dayalı bir gecikme ekliyor. Çalınan Aygıt Koruması’nın yanı sıra iOS 17.3, başlangıçta iOS 17.2 için tasarlanan bir özellik olan İşbirlikçi Apple Müzik Çalma Listeleri’ni de ekliyor. İşbirlikçi Çalma Listeleri ile birden fazla kişi paylaşılan bir Apple Music çalma listesine katkıda bulunabiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz