Ana Sayfa Apple Apple iPhone 16 Pro Eylem Düğmesi tasarımını değiştirdi!

Apple iPhone 16 Pro Eylem Düğmesi tasarımını değiştirdi!

0
iphone 16 pro eylem düğmesi

Apple, Eylem düğmesinin tasarımını bir kez daha değiştirdi ve şimdi iPhone 15 Pro’da bulunan Eylem düğmesine çok benziyor. Apple, iPhone 16 Pro Eylem düğmesi boyutuyla ve tasarımıyla oynuyordu. Ancak en son “Proto2” geliştirme aşamasında şirket denenmiş ve doğru bir tasarıma sadık kalıyor.

iPhone 16 Pro Eylem düğmesi nasıl değişecek?

Apple, farklı iPhone 16 Pro geliştirme aşamalarında dört düğme yapılandırmasını ve Eylem düğmesi için iki boyutu test etti. Bunları şü şekilde sıralamak mümkün:

  • Küçük Eylem düğmesi ile birleştirilmiş ses düğmesi
  • Büyük Eylem düğmesi ve yeni Yakalama düğmesi ile birleştirilmiş ses düğmesi
  • Büyük Eylem düğmesi ve çerçeve ile aynı hizada Yakalama düğmesi ile ayrı ses düğmeleri
  • Küçük Eylem düğmesi ve Çerçeve ile aynı hizada Yakalama düğmesi ile ayrı ses düğmeleri (mevcut)

iPhone 16 Pro’nun bilinen en eski prototiplerinde, her ikisi de sol tarafta bulunan birleşik bir ses düğmesi ve küçük çok amaçlı Eylem düğmesi ile sağ tarafta bir güç düğmesi vardı. Bu tasarım başlangıçta iPhone 15 Pro’ya dokunsal düğmeler getirme girişimi olan Project Bongo’nun bir parçası olarak geliştirildi.

Proje, tatmin edici olmayan test sonuçları ve yüksek donanım arıza oranları nedeniyle nihayetinde iptal edilmiş olsa da, Bongo tasarımının parçaları, yani birleşik ses düğmesi, iPhone 16 Pro’nun ilk tasarımlarında yer buldu. iPhone 16 Pro’nun ikinci prototip varyantı da birleşik bir ses düğmesi kullandı.

Ancak ses düğmelerine yakın boyutta daha büyük bir Eylem düğmesine sahipti. Bu prototipte ayrıca güç düğmesinin altında sağ tarafta ek bir “Yakalama düğmesi” vardı. Daha sonraki prototiplerde birleşik düğme tasarımı yerine ayrı ses düğmeleri yer aldı. Bu daha yeni ünitelerle Apple, her ikisi de çerçeve ile aynı hizada olan ve kuvvet sensörü teknolojisine sahip kapasitif bir Eylem düğmesi ve Yakalama düğmesi eklemeyi planladı.

Daha sonraki prototipler ayrı ses düğmelerine sahipti En son “Proto2” tasarımıyla Apple, Eylem düğmesini bir kez daha değiştirdi. Apple şimdi iPhone 15 Pro’daki Eylem düğmesini yansıtan daha küçük bir Eylem düğmesi benimsedi ve daha büyük, gömme görünümden kurtuldu.

Bu durumun Apple’ın kapasitif bir Action düğmesi üzerindeki çalışmalarının geleceğini nasıl etkileyeceği şu anda belirsiz olsa da, bu kadar önemli bir tasarım değişikliği, gelecekteki iPhone yinelemeleri için iptal edildiğini veya ertelendiğini gösteriyor. Burada sunulan bilgiler mevcut dahili tasarımları doğru bir şekilde tanımlasa da, ek tasarım değişikliklerinin her zaman mümkün olduğunu ve burada sunulan bilgilerin iPhone 16 Pro’nun nihai tasarımını yansıtmayabileceğini unutmamak önemli.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz