Ana Sayfa Apple Apple CEO’su Tim Cook’un 2023 yılında aldığı tazminat paketi!

Apple CEO’su Tim Cook’un 2023 yılında aldığı tazminat paketi!

0
Apple Tim Cook

Apple CEO’su Tim Cook, 2023 yılında 63.2 milyon dolarlık tazminat paketi aldı. Bu, bir önceki yıla göre 33 milyon dolar daha azdı. Cook’un kazancının büyük bir kısmı, şirketin performansına bağlı olarak verilen hisse senetlerinden oluşuyordu. İşte detaylar…

Apple CEO’su Tim Cook tazminat detayları:

Apple’ın başındaki isim olan Tim Cook, 2023 yılında 47 milyon dolar değerinde hisse senedi alırken, 2022 yılında bu rakam 83 milyon dolardı. Cook’un tazminatı, Perşembe günü Apple’ın yayınladığı bir belgede açıklandı. Belgede, Cook’un 3 milyon dolar maaş, 10.7 milyon dolar bonus ve 2.5 milyon dolar da diğer ödemeler aldığı belirtildi. Diğer ödemeler arasında emeklilik planı, hayat sigortası, tatil parası, güvenlik giderleri ve uçak bileti gibi şeyler vardı.

Apple CEO Tim Cook

Apple’ın diğer yöneticileri de çok para kazandı. Luca Maestri, Kate Adams, Deirdre O’Brien ve Jeff Williams gibi isimler, her biri yaklaşık 27 milyon dolar aldı. Bu paranın çoğu hisse senetlerinden geldi.

Apple, 2023 yılında rekor kıran bir performans sergiledi. Şirket, iPhone, Mac, iPad ve diğer cihazlarının yanı sıra Apple Music ve Apple TV+ gibi abonelik servislerinin satışlarından 383.3 milyar dolar gelir elde etti. Bu, bir önceki yıla göre biraz daha az olsa da, şirketin tarihinin en yüksek gelirlerinden biriydi.

Apple, 2023 yılının son çeyreğinde 89.5 milyar dolar gelir ve 23 milyar dolar kar açıkladı. Cook, “Apple, iPhone için rekor bir Eylül çeyreği geliri ve Hizmetler için tarihin en yüksek gelirini duyurmaktan gurur duyuyor,” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz