Ana Sayfa Apple iPadOS 18 tahmini çıkış tarihi ve beklenen özellikler belli oldu!

iPadOS 18 tahmini çıkış tarihi ve beklenen özellikler belli oldu!

0
ipad

Apple her yıl tüm platformları için yeni yazılım güncellemelerini duyuruyor ve 2024 de bundan farklı olmayacak. MacOS Sonoma, watchOS 11 ve tvOS 18’in yanı sıra iOS 18’in de piyasaya sürülmesi beklenirken, iPadOS 18 beklenen birçok eklemeden sadece biri. Ancak iPad sahipleri için beklenti açısından en büyüğü olması muhtemel.

iPadOS 18 büyük beklentilerle karşılanacak!

Yapay zeka, 2024 yılında Apple için büyük bir şey olacak gibi görünüyor. iPadOS 18 ile ilgili somut detaylara ulaşmak şu ana kadar neredeyse imkansızdı ve iOS 18 sızıntıları daha kolay erişilebilir olsa da hala çok az. Ancak yapay zeka şu anda ortak konu ve Apple, Büyük Dil Modellerinin ve ChatGPT gibi sohbet robotlarının daha popüler hale gelmeye başladığını biliyor. Bu süreçte Siri’yi gölgede bırakıyor.

Bu bağlamda, Apple’ın Siri’ye önemli yükseltmeler getirecek yeni bir AI yükseltmesi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ajax GPT olarak adlandırıldığı bildirilen yeni dilin, ChatGPT’nin bile sunabileceğinin çok üstünde olduğu daha önce The Infomation tarafından bildirilmişti. Bloomberg’den Mark Gurman da 2024’ün Apple için yapay zeka girişimleri açısından büyük bir yıl olacağını ima etti.

Apple yeni Journal uygulamasını geçen yıl iOS 17 ile iPhone’a getirdi, ancak uygulama iPad ve Mac’te garip bir şekilde eksikti. Bu durum 2024 yılında değişebilir. Journal uygulaması, günlük girdileri yazmakta zorlanan kişilere, yazabilecekleri şeyler hakkında fikir veren yönlendirmeler sunuyor.

Bunun için uygulama, dinledikleri müzikleri, ziyaret ettikleri yerleri, çektikleri fotoğrafları ve daha fazlasını ipucu olarak sunuyor. Journal uygulaması, Apple’ın giderek büyüyen sağlık ve ruh sağlığı uygulamaları ve hizmetleri koleksiyonunun en yeni üyesi ve eninde sonunda iPad’e gelmesi hiç de şaşırtıcı olmayacak. Şüphesiz iPadOS 18 bunun gerçekleşmesini sağlayacak olan güncelleme.

Apple’ın iPad uyumluluğu ve yeni iPadOS güncellemeleri söz konusu olduğunda ne yapacağını bilmek mümkün değil, ancak eski tabletlerin bile güncellenebilmesini sağlamaya çalışıyor. Ancak tüm yeni özelliklerin kullanılabilir olacağının garantisi yok. Bunu akılda tutarak, iPad mini 5. nesil, iPad 6. nesil ve iPad Air 3. nesil veya sonrasının dahil edilmesini bekliyoruz. Aynı şey iPad Pro modelleri için de söylenebilir.

iPadOS 18 için beklenen çıkış tarihi

Apple geçmişte iPadOS güncellemelerini WWDC’de önizlemiş ve ardından Eylül ayında indirilebilir hale getirmişti. Bu yıl da böyle bir yol izlemesini bekliyoruz. Bu durumda, Haziran ayının ilk haftasında düzenlenecek WWDC etkinliğinde iPhone, Mac, Apple Watch ve Apple TV için yeni yazılımlarla birlikte güncellemenin de tanıtılmasını bekliyoruz. Ardından da muhtemelen Eylül ayının ortalarında bir sürüm yayınlanacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz