Ana Sayfa Apple Apple 2023 yılında dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu!

Apple 2023 yılında dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu!

0
2023 apple

Akıllı telefon pazarının zirvesindeki güç değişimi, Apple’ın iPhone’unun tüm zamanların en yüksek pazar payına ulaşması ve ilk kez zirvede yer almasıyla gerçekleşti. İşte “Apple 2023 yılında nasıl dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu?” Sorusunun cevabı!

Apple 2023 yılında iPhone ile marketi ele geçirdi!

Genel olarak, küresel akıllı telefon pazarı zorlanmaya devam ediyor. Ancak ivme hızla toparlanmaya doğru ilerliyor. International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker’ın ön verilerine göre, küresel akıllı telefon sevkiyatları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3,2 azalarak 1,17 milyar adede geriledi.

Bu, büyük ölçüde makroekonomik zorluklar ve yılın başlarında artan stoklar nedeniyle son on yılın en düşük tam yıl hacmine işaret ederken, yılın ikinci yarısındaki büyüme 2024 için beklenen toparlanmayı sağlamlaştırdı. Dördüncü çeyrekte (4Ç23) yıllık bazda yüzde 8,5 büyüme ve 326,1 milyon sevkiyat gerçekleşerek yüzde 7,3’lük büyüme beklentisinin üzerine çıkıldı.

IDC’nin Worldwide Tracker ekibinden araştırma direktörü Nabila Popal yaptığı açıklamada, “2023’ün ikinci yarısında Transsion ve Xiaomi gibi düşük kaliteli Android oyuncularından, gelişmekte olan pazarlardaki hızlı büyümeden kaynaklanan bazı güçlü büyümeler görsek de, en büyük kazanan açıkça Apple oldu” dedi.

“Apple sadece ilk 3’te her yıl pozitif büyüme gösteren tek şirket olmakla kalmıyor, aynı zamanda ilk kez her yıl 1 numaraya yerleşiyor. Tüm bunlar, en büyük pazarı olan Çin’de artan yasal zorluklar ve Huawei’nin yenilenen rekabetiyle karşı karşıya kalmasına rağmen gerçekleşti.

Apple’ın süregelen başarısı ve dayanıklılığı büyük ölçüde, agresif takas teklifleri ve faizsiz finansman planlarıyla desteklenen ve şu anda pazarın yüzde 20’sinden fazlasını temsil eden premium cihazlara yönelik artan eğilimden kaynaklanıyor.” IDC’nin Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers grup başkan yardımcısı Ryan Reith yaptığı açıklamada, “Pazarın üst sıralarındaki genel değişim, akıllı telefon pazarındaki rekabetin yoğunluğunu daha da vurguluyor.

Samsung’un sıralamadaki düşüşünde Apple kesinlikle rol oynadı, ancak genel Android alanı kendi içinde çeşitleniyor. Huawei geri döndü ve Çin’de hızla ilerleme kaydediyor; OnePlus, Honor, Google ve diğerleri gibi markalar üst sınıfın daha düşük fiyat aralığında çok rekabetçi cihazlar piyasaya sürüyor. Ayrıca katlanabilir cihazlar ve akıllı telefonlardaki yapay zeka yeteneklerine ilişkin tartışmalar da giderek artıyor. Genel olarak, akıllı telefon alanı çok ilginç bir döneme doğru ilerliyor.” dedi


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz