Ana Sayfa Apple Vision Pro fiyatı bu şekilde 6000 dolar!

Vision Pro fiyatı bu şekilde 6000 dolar!

0
vision pro

Apple, Vision Pro fiyatı 3.499 dolar olarak açıkladığında nefesler tutuldu. Ancak uzamsal bilgi işlem cihazına ek depolama alanı ve Apple’ın önerdiği eklentileri yükleyen müşteriler bunun neredeyse iki katını ödüyor. Ancak bu fiyatı bir perspektife oturtmak gerekirse, daha önce çığır açan bir Apple ürünü – bilgisayarları sonsuza dek değiştiren bir ürün – onlarca yıl önce piyasaya sürüldüğünde bundan daha pahalıya mal olmuştu.

Vision Pro fiyatı bunlarla birlikte 6000 dolar olacak!

Apple, artırılmış gerçeklik alanındaki ilk adımında mümkün olan her özelliği bir araya getirdi. Vision Pro’nun küçük mikro OLED ekranları 4K’dan daha iyi – her biri 23 milyon piksel içeriyor. Kulaklık, kullanıcının etrafındaki ortamı izlemek ve görüntülemek için gereken 12 kameraya sahip.

Bilgisayar, kullanıcı ile dünya arasında yüzüyormuş gibi görünen uygulamaları çalıştırmak için hem bir M2 hem de yeni bir R1 işlemciye sahip. Kullanmak için hiçbir fiziksel kontrol gerekmiyor. Bunun gibi son teknoloji ürünler ucuza satılmıyor. Belirtildiği gibi, temel ünite 3,499 dolar. Ama bu sadece başlangıç.

Temel sürüm 256 GB depolama alanına sahip. Ek 400$ karşılığında 1TB’a yükseltebilirsiniz. Eğer gözlük kullanıyorsanız, optik eklere ihtiyacınız olacak. Bunlar 149 dolar. Vision Pro’yu prize bağlı olmadan kullanmak için harici bir pil gerekiyor. Pilin fiyatı 199 dolar, pil tutucu ise 49,95 dolar. İki metrelik şarj kablosu 58 dolar ve kulaklığın kendisi için seyahat çantası 199 dolar.

Apple’ın 1,3 kiloluk kulaklığını biraz daha konforlu hale getirmeyi amaçlayan Dual Loop kafa bandı size 99 dolar fiyat biçiyor. AppleCare+, yüksek maliyeti göz önüne alındığında Vision Pro için bariz bir seçim. Bu da toplam ücrete 499 dolar ekliyor.

Apple, temel olarak nitelendirilebilecek eklentilerin ötesinde, sipariş verirken çeşitli ek aksesuarlar öneriyor. Vision Pro’da video izlemek bir çift AirPods Pro 2 (249 dolar) ile daha iyi olacak, çünkü kulaklıklar kulaklıkla birlikte kayıpsız ses sunuyor. Oyuncular bir Sony Playstation kablosuz kumanda (69,95 dolar) isteyebilir.

Ve Apple, uzamsal bilgisayarın sadece eğlence ve oyunlardan ibaret olmadığını vurgulamaya devam ediyor. Kulaklık iş için de kullanılabiliyor ve önerilen aksesuarlar listesinde kelime işlem, e-posta, elektronik tablolar vb. için bir Magic Keyboard ( 99 Dolar) ve bir Magic Trackpad (129 Dolar) yer alıyor.

Apple ayrıca bir AirTag (29 dolar) önerdi çünkü kimse tüm bu ekipmanı yanlış yere koymak istemez. Apple.com’da önerilen tüm eklentileri alındığında ve bir Vision Pro siparişini tamamlandığında, maliyet 6.257,43 dolara geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz