Ana Sayfa Apple Windows 11 M3 Mac’lerde artık desteklenecek!

Windows 11 M3 Mac’lerde artık desteklenecek!

0
windows 11 m3

Windows 11 M3 çip içeren bir Mac’te çalıştırmak istiyorsanız, artık bunu resmi olarak yapabilirsiniz. Microsoft, Windows 11’in Arm sürümlerini (hem Pro hem de Enterprise sürümleri) çalıştırabilen uygulama olarak Parallels Desktop’a yetki verdi.

Windows 11 M3 Mac’lerde artık resmi olarak destekleniyor!

Mircosoft destek belgesine göre, Parallels Desktop sürüm 18 ve 19’u “Windows 11 Pro ve Windows 11 Enterprise’ın Arm® sürümlerini Apple M1, M2 ve M3 bilgisayarlarda kendi platformunda sanal bir ortamda çalıştırmak için” yetkili çözümler olarak kullanabilirsiniz.

Bir eleştirmen ise şöyle yazmış: “Metal Gear Solid V: Phantom Pain gibi bazı oyunları tam hızda çalıştırabilmesi beni çok şaşırttı. Mac’e hiç gelmemiş bir oyun olmasına rağmen Parallels sayesinde Mac App Store’dan satın almışım gibi oynayabildim.”Ancak tüm kullanım durumları için mükemmel değil.

Destek belgesinde ayrıca Windows 11’in bu Arm sürümünü kullanmanın bazı sınırlamaları olduğu ve bunların “Windows oyunlarında ve diğer uygulamalarda sıklıkla kullanılan bir multimedya teknolojileri paketi olan DirectX 12’ye dayalı olanlar da dahil olmak üzere çeşitli donanım, oyun ve uygulama türlerini kullanma becerinizi etkileyebileceği” belirtilmektedir.

Ayrıca, “ek bir sanallaştırma katmanına (iç içe sanallaştırma) bağlı olan deneyimlerin desteklenmediği” de belirtildi. Ayrıca “her donanım parçasının ve sanal makinenin kendine özgü Windows 11 Pro veya Enterprise lisansına ihtiyaç duyacağını” belirtilmeli. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz