Ana Sayfa Apple iPhone spam aramaları nasıl durdurulur?

iPhone spam aramaları nasıl durdurulur?

0
iPhone spam aramaları

Sürekli robocall ve spam çağrıları almak gününüzü bozar ve gizliliğinizi ihlal eder. Özel bir kişisel veri kaldırma hizmeti olan Incogni ve benzeri uygulamalar, istilacı aramalara son veriyor. İşte iPhone spam aramaları nasıl durdulur sorusunun cevabı.

iPhone spam aramaları bu şekilde durdurulabilir

iPhone kullanıcıları belirli numaraları engelleme seçeneğine sahiptir – “Son Aramalar “da numaranın yanındaki mavi “i “ye dokunun ve “Bu Arayanı Engelle “yi seçin – ancak bu yöntem yalnızca o numaradan gelen aramaları engeller. Diğer bir alternatif ise bilinmeyen numaralardan gelen aramaları sessize alarak doğrudan sesli mesaja göndermektir. Ancak bu, önemli bir şeyi kaçırmadığınızdan emin olmak için sık sık sesli mesaj kontrolü gerektirir.

Tüm akıllı telefon kullanıcıları için robocall ve spam aramalardan kurtulmanın en etkili stratejisi, numaranızı spam göndericilerin elinden uzak tutmaktır. Veri simsarları ve insan arama siteleri kişisel bilgileri toplayıp satarlar, bu nedenle tüm bu robocall ve spam aramaları almanızın en büyük nedeni onlardır. Ve kişisel bilgilerinizi mümkün olduğunca çok satmak istiyorlar çünkü veri simsarları bu şekilde para kazanıyor.

Yasa, veri aracılarının talep üzerine bu tür paylaşımları durdurmasını zorunlu kılsa da, gerçek ürkütücüdür. Bu aracıların sayısının çokluğu, veri kaldırma taleplerini zaman alıcı bir görev haline getirmektedir ve kaldırıldıktan sonra bile, bilgileriniz zaman içinde yeniden eklenebileceğinden sürekli izleme ihtiyacı vardır.

İşte Incogni burada parlıyor. Kişisel veri kaldırma hizmeti, bu zahmetli süreci sizin adınıza yöneterek numaranızın gizli kalmasını sağlar ve spam aramaları geçmişte bırakmanıza olanak tanır. Ve kurulumu sadece birkaç dakika sürer – Incogni’ye hangi kişisel verilerin kaldırılmasını istediğinizi söylemeniz yeterlidir.

Incogni’nin otomatik kişisel bilgi kaldırma hizmeti, kişisel verilerinizi kötüye kullanma olasılığı en yüksek olan veri simsarlarını ortaya çıkaracaktır. Daha sonra sizin adınıza dalga dalga devre dışı bırakma talepleri gönderecek. Siber güvenlik şirketi Surfshark tarafından yaratılan Incogni, veri şirketlerinin çemberinden atlıyor, böylece siz yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

Her birinin kaldırma prosedürüne sıkı sıkıya bağlı kalıyor ve ret itirazları gibi ekstra veri komisyoncusu etkileşimleriyle ilgileniyor. Incogni, verilerinizi dolaşımdan uzak tutmak için her üç ayda bir tüm süreci yeniden başlatıyor. Ayrıca sadece Incogni de kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun gibi birçok uygulama işinize yarayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz