Ana Sayfa Apple Apple Watch kan oksijeni özelliği sayesinde hayat kurtardı!

Apple Watch kan oksijeni özelliği sayesinde hayat kurtardı!

0
apple watch kan oksijeni

Akut irtifa hastalığı olan 14 yaşındaki bir çocuk, kandaki oksijeni algılayan bir Apple Watch ile izlenerek gece boyunca stabil tutuldu. Kan oksijenini algılayan Apple Watch’ların ABD’ye ithalatı yasaklandı, ancak bu özellik halihazırda kullanıcılara satılan cihazlarda hala aktif. İşte Apple Watch kan oksijeni özelliğinin sağladığı o yarar.

Apple Watch kan oksijeni özelliği hayat kurtardı!

Joseph adlı bir Apple Watch kullanıcısı, kritik bir durumda Apple Watch’un kan oksijenini algılamasına ilişkin inanılmaz öyküsüyle Apple CEO’su Tim Cook’a ulaştı. Hikayesini ve Cook’un yanıtını ise haber sitesine gönderdiği bir e-postada paylaştı.

Joseph’in 14 yaşındaki oğlu, Peru’da 14.000 fit yükseklikteyken, izlenmediği takdirde hızla ölümcül hale gelebilen akut irtifa hastalığı geliştirdi. Neyse ki Joseph’in bir Apple Watch’u vardı ve yardım gelene kadar oğlunun kanındaki oksijen seviyesini gece boyunca izleyebildi. Cook, Joseph’in e-postasına şöyle yanıt verdi:

“Kulağa korkunç bir durum gibi geliyor. Şimdi iyi olduğuna inanıyorum. Hikayesini bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Lütfen ona en iyi dileklerimi iletin.”

Apple Watch, teknik olarak bir sağlık cihazı olarak sınıflandırılmasa da, kullanıcıyı yaklaşan bir sağlık sorunu konusunda uyarmaya yardımcı olabilecek sensörlerle dolu. Bu nedenle Masimo’nun CEO’su, kullanıcıların bu özelliği etkinleştirmeden daha iyi olacaklarına inanıyor.

Apple tarafından bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de kan oksijen algılama özelliği devre dışı bırakılmış durumda. Bu özellik uluslararası modellerde ve 18 Ocak’tan önce satın alınan ürünlerde hala aktif.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz