Ana Sayfa Öne Çıkanlar Çalıntı Cihaz Koruması özelliği nasıl kullanılır?

Çalıntı Cihaz Koruması özelliği nasıl kullanılır?

0
çalınan aygıt koruması özelliği

Çalıntı Cihaz Koruması özelliği, Apple’ın bir iPhone ve parolanın çalınması durumunda Apple Kimliğinin tamamen kaybedilmesini önleyeceğini umduğu bir işlev. İşte nasıl ayarlanacağı.

Çalıntı Cihaz Koruması özelliği nasıl aktif edilir?

Önceden, bir hırsız sosyal mühendislik veya casusluk yoluyla bir kişinin parolasını öğrenebilir, kişinin iPhone’unu çalabilir ve kişiyi Apple Kimliğinden hızlı bir şekilde kilitleyebilirdi. Bu tür sorunların rapor edilmesinin ardından Apple, bir iPhone çalındıktan sonra tamamen kaybolma riskini azaltmaya yardımcı olacak bir özellik üzerinde çalıştı.

Apple, iOS 17.3’ten itibaren kullanıcılara Apple Kimliğinin tamamen kaybedilmesi tehdidini azaltmanın bir yolunu sundu. Bir hırsız artık Çalınan Aygıt Koruması’nı etkinleştirerek biyometrik kimlik doğrulama olmadan kritik bilgilere erişemez veya parolaları değiştiremez. İşte bu şekilde özelliği aktif edebilirsiniz:

  • Ayarlar uygulamasını açın ve “Face ID ve Parola” üzerine dokunun.
  • Çalınan Cihaz Koruması için geçiş, sayfanın yaklaşık ortasında yer alıyor.
  • Özelliği açın ve Apple’ın özellik hakkındaki istemlerini okuyun.

Çalınan Aygıt Koruması, Apple Kimliği veya aygıt ayarlarının kritik bölümlerine erişirken parola geri dönüşünü kaldırır. Ayrıca, bir kullanıcı Apple Kimliği parolası gibi özellikle hassas bilgileri değiştirmeye çalıştığında bir güvenlik gecikmesi uyguluyor. Normalde, belirli eylemler kullanıcıdan Face ID veya Touch ID isteminde bulunur.

Bu biyometrikler kimlik doğrulamada başarısız olursa kullanıcıdan bir parola istenir. Çalınan Aygıt Koruması etkinleştirildiğinde, aşağıdakiler için parola geri dönüşü olmadan biyometrik kimlik doğrulaması gerekir:

  • Apple Parolaları’nda kayıtlı parolaları veya geçiş anahtarlarını kullanma
  • Yeni bir Apple Card için başvurma
  • Apple Card sanal kartını görüntüleme
  • Kayıp Modunu Kapatma
  • Tüm içeriği ve ayarları silme
  • Cüzdan’da belirli Apple Cash ve Tasarruf işlemlerini gerçekleştirme
  • Safari’de kaydedilen ödeme yöntemlerini kullanma
  • Yeni bir aygıt ayarlamak için iPhone’unuzu kullanma

Bu, iPhone’unuzu ve parolanızı ele geçiren bir hırsızın bu ayarlara erişemeyeceği anlamına gelir. Bu ayarlardan herhangi biri önemli mali kayıplara veya kullanıcının Apple Kimliğinin tehlikeye girmesine yol açabilir.

Yukarıdaki listede belirtilmeyen özellikler, Apple Pay’in kimliğinin doğrulanması gibi bir parola yedekleme seçeneğine sahip olmaya devam edecektir. Ancak FDIC sigortası, bir hırsızın Apple Pay’i kullanması durumunda dolandırıcılık ücretlerini karşılayacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz