Ana Sayfa Apple macOS Sonoma 14.3 yaklaşık on tane güvenlik sorununu çözdü!

macOS Sonoma 14.3 yaklaşık on tane güvenlik sorununu çözdü!

0
macOS Sonoma 14.3

Apple Pazartesi günü iOS 17.3 ve macOS Sonoma 14.3 güncellemeleri kamuoyuna sundu. Güncellemeler, Apple Music’te ortak çalma listeleri ve iPhone kullanıcıları için yeni bir Çalınan Aygıt Koruma modu gibi bazı yeni özellikler getiriyor.

iOS 17.3 ve macOS 14.3 ile birlikte gelen güvenlik yamaları

Apple tarafından güvenlik sürümleri web sayfasında ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, iOS 17.3 ve iPadOS 17.3 15 güvenlik yaması ile birlikte gelirken, macOS Sonoma 14.3 16 güvenlik açığını düzeltiyor. Her iki sistem de birçok özelliği ve uygulamayı paylaştığından, bulunan ve düzeltilen açıkların çoğu iOS ve macOS arasında aynı.

macOS sonoma 14.3

Düzeltilen açıklardan biri Apple’ın Neural Engine’ini etkiliyor ve çekirdek ayrıcalıklarıyla keyfi kod yürütülmesine yol açabiliyor. Mail Search’teki bir başka açık ise üçüncü taraf uygulamaların hassas kullanıcı verilerine erişmesine neden olabilir. Ayrıca, kısayolların kullanıcıya sormadan belirli eylemlerle hassas verileri kullanmasına izin verebilecek bir açık da düzeltildi.

İlginç bir şekilde, uygulamaların sistem günlüklerinde kullanıcının telefon numarasını görmesine izin veren Zaman Dilimi yönetimiyle ilgili ilgi çekici bir açık vardı. Bu açık da güncellemelerle giderildi. Apple ayrıca Safari, WebKit ve Kernel’de bulunan çok sayıda güvenlik ihlalini de düzeltti.

Cihazlarınızı işletim sisteminin en son sürümüyle güncel tutmak, kötü niyetli saldırılara karşı daha az savunmasız olmalarını sağlamak için son derece önemlidir. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz