Ana Sayfa Apple Vision Pro için lens tarihe gömülebilir!

Vision Pro için lens tarihe gömülebilir!

0
vision pro için lens

Vision Pro gözlükleri yerleştirmek için yeterince büyük olmadığından, kullanıcıların bunun yerine reçeteli lens eklerine ihtiyacı var. Ancak bu durum her zaman geçerli olmayabilir: Yeni bir Apple patenti, ekranları görüşünüze uyacak şekilde elektriksel olarak ayarlamanın bir yolunu tanımlıyor. İşte Vision Pro için lens kullanılmadan nasıl kaliteli görüş sağlanacağı.

Gelecekte Vision Pro için lens kullanılmayabilir!

Yeni alınan bir Apple patenti, Apple Vision ürünleri için reçeteli lenslerin her zaman gerekli olmayacağını gösteriyor. Patently Apple, bunun yerine elektrikle ayarlanabilen ekranların kullanımını tanımlayan patenti tespit etti. “Gözlükler bir kullanıcı tarafından takılabilir ve her biri kullanıcının gözlerinden biriyle hizalanmış bir veya daha fazla ayarlanabilir lens içerebilir.

Örneğin, birinci ayarlanabilir mercek kullanıcının sol gözüne, ikinci ayarlanabilir mercek ise kullanıcının sağ gözüne hizalanabilir. Birinci ve ikinci ayarlanabilir lenslerin her biri bir veya daha fazla sıvı kristal hücre veya diğer voltaj modülasyonlu optik malzeme içerebilir. Her bir sıvı kristal hücre, şeffaf alt tabakalar arasına yerleştirilmiş bir sıvı kristal malzeme tabakası içerebilir.

Kontrol devresi, sıvı kristal malzemenin bir faz profilini ayarlamak için sıvı kristal hücredeki bir dizi elektroda kontrol sinyalleri uygulayabilir. ” Patent daha sonra ‘ayarlanabilir faz profilinin’ ‘ayarlanabilir lens gücü’ demenin başka bir yolu olduğunu açıklamaktadır. Başka terimler de kullanılabilir.

Kontrol devresi ayrıca ayarlanabilir mercek bileşenleri gibi optik elemanların çalışmasını da kontrol edebilir. Bazen ayarlanabilir lensler, ayarlanabilir lens sistemleri, ayarlanabilir optik sistemler, ayarlanabilir lens cihazları, ayarlanabilir lensler, vb. olarak adlandırılabilen ayarlanabilir lens bileşenleri, sıvı dolu değişken lensler ve/veya sıvı kristal malzeme, hacim Bragg ızgaraları veya özelleştirilmiş lensler üretmek için ayarlanabilen diğer elektriksel olarak modüle edilmiş malzemeler gibi elektriksel olarak ayarlanabilir malzemeler içerebilir.

Bileşenlerin her biri, elektriksel olarak ayarlanabilir bir kırılma indisine sahip (bazen ayarlanabilir lens gücü veya ayarlanabilir faz profili olarak da adlandırılır) bir sıvı kristal malzeme tabakasının veya diğer voltaj modülasyonlu optik malzemenin bölümlerine elektrik alanları uygulayan bir dizi elektrot içerebilir.

Elektrotlara uygulanan sinyallerin gerilimleri ayarlanarak bileşenlerin kırılma indisi profili dinamik olarak ayarlanabilir. Bu, bileşenler içinde oluşturulan lenslerin boyutunun, şeklinin ve konumunun ayarlanmasını sağlar. Apple, bu yaklaşımın düz gözlüklerin yüksek teknolojili versiyonlarının yanı sıra AR/VR cihazları için bile kullanılabileceğini söylüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz