Ana Sayfa Apple iOS 18 Siri desteği devasa satın almalarla sağlanacak!

iOS 18 Siri desteği devasa satın almalarla sağlanacak!

0
ios 18 siri desteği

Apple’ın büyük rakiplerinden daha fazla yapay zeka firmasına yatırım yapması ve ilgili iş ilanlarında belirgin bir artış olması, Siri’nin WWDC 2024’te önemli iyileştirmeler göreceği iddialarını destekliyor. Apple’ın yapay zeka kullanımında sektörün gerisinde kaldığı iddiasını bir kez daha yalanlayan şirket, jeneratif yapay zeka mühendisleri ve daha fazlasını işe alıyor. İşte beklenen iOS 18 Siri desteği.

iOS 18 Siri desteği pahalı adımlarla güçlenecek!

Ayrıca yapay zeka destekli video sıkıştırma firması WaveOne gibi şirketleri satın alıyor ve son zamanlarda yapay zeka araştırma makaleleri yayınlıyor. Apple aslında 2017 yılında bir yapay zeka araştırma makalesi için ödül kazandı. İş ilanları, araştırma makaleleri ve yapay zeka yatırımlarına ilişkin raporları derleyen Financial Times, Apple’ın ChatGPT tarzı üretken yapay zekayı iPhone’a getirme çabalarını artırdığını söylüyor.

Hem öz sermaye hem de ek yatırımları listeleyen Financial Times, Apple’ın 2017’den bu yana firmalara bu tür 21 yatırım yaptığını söylüyor. Aynı dönemde Accenture 19, daha iyi bilinen yapay zeka rakipleri Microsoft ve Meta ise sırasıyla 12 ve 11 yatırım yaptı.

Intel’in 9 şirkete yatırım yaptığı ya da satın aldığı, IBM ve Google’ın ana şirketi Alphabet’in ise 8’er şirketle çalıştığı bildiriliyor. Financial Times, sayımının neden 2017’den başladığına dair bir neden belirtmiyor. Bununla birlikte, Apple’ın 2018’de Google’dan yapay zeka başkanı John Giannandrea’yı işe alması dikkat çekicidir.

Ayrıca Morgan Stanley’in Apple’ın mevcut iş ilanlarının neredeyse yarısının yapay zeka, makine öğrenimi ya da derin öğrenmeye atıfta bulunduğunu bildirdiğini aktarıyor. Bu, Morgan Stanley’in Kasım 2023 raporunda 2015’ten bu yana “Apple’daki yapay zeka ile ilgili iş ilanlarının toplam Apple iş ilanlarının yüzde 5’inden bugün yaklaşık yüzde 20’sine yükseldiğini” söylemesine kıyasla belirgin bir artış.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz