Ana Sayfa Apple Vision Pro için lens takmak özel bir işlem gerektiriyor!

Vision Pro için lens takmak özel bir işlem gerektiriyor!

0
vision pro için lens

Apple, Vision Pro için lens sağlamak üzere ZEISS ile ortaklık kurdu ve müşteriler Vision Pro siparişi verirken bu optik ekleri doğrudan Apple’dan satın alabiliyor. Ancak bazı kişilerin bilmediği şey, cihazın ZEISS Optik Uçlarla çalışması için bir tür özel eşleştirme işlemi gerektirdiği.

Vision Pro için lens takmak göründüğünden zor!

M1Astra tarafından X’te paylaşıldığı üzere, ZEISS Optik Uç çifti, lensleri Apple Vision Pro ile eşleştirmek için bir “kişisel kod” ile birlikte geliyor. Optik ekleri manyetik olarak kulaklığa taktıktan sonra, kullanıcıların “eşleştirme işlemini tamamlamak için ZEISS Optik Ekler kutusunun içindeki karttaki eşleştirme kodunu taraması” gerekecek.

Söz konusu kod, ZEISS lensleri Apple Vision Pro ile eşleştirmek için bir sistem eylemini tetikleyen bir App Clip kodu gibi görünüyor. Bu eşleştirme işleminin tam olarak ne işe yaradığı ve neyi doğruladığı şu an için belirsiz. Belki de kullanıcılara başka bir göz izleme kalibrasyon süreci boyunca rehberlik edecektir.

Bununla birlikte M1Astra, her ZEISS lensin yuvanın iç tarafında bulunabilen “ayrı bir seri numarasına” sahip olduğu bilgisine de ulaştı. Bu da Apple’ın Vision Pro için lenslerin orijinalliğini doğrulaması konusunda soru işaretleri yarattı. Apple, Vision Pro düzeltici lensler söz konusu olduğunda çok katı davranıyor.

Örneğin, şirket müşterilerin ABD’deki sertifikalı bir optometrist tarafından düzenlenmiş geçerli bir reçete yüklemelerini şart koşuyor. Yanlış veya kalitesiz lensler kullanıcının gözlerine zarar verebileceğinden bu durum şaşırtıcı değil. Ancak bu aynı zamanda cihazın üçüncü taraf üreticilerin lensleriyle (günümüzde mevcut olan herhangi bir lens yok) hiç çalışmayacağı anlamına da gelebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz