Ana Sayfa Apple Apple, Game Pass ve GeForce Now’un önünü açtı!

Apple, Game Pass ve GeForce Now’un önünü açtı!

0

Apple, son dönemlerde politikalarında önemli değişikliklere gitti. Örneğin marka, iOS 17.4 kararlı sürümü ile kullanıcılara App Store dışından uygulama indirme imkanı tanıyacağını açıkladı. Şirket, bu hamlesiyle şaşırttı.

Son gelişmelere göre Apple, bir konuda daha kuralları gevşetme kararı aldı. Buna göre yakında App Store‘da GeForce Now gibi oyun hizmetlerini görebiliriz ve Xbox Game Pass uygulaması için Cloud Gaming seçeneği sunulabilir. İşte tüm detaylar…

Apple, iPhone’lar için kuralları gevşetiyor

Apple, geçtiğimiz gün iOS 17.3 sürümünü yayınladıktan hemen sonra iOS 17.4 Beta 1 güncellemesini sundu. Şirket, test aşamasındaki bu sürümle birlikte önemli değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler arasında oyuncuların hoşuna gidecek bir gevşetme de bulunuyor.

App Store Game Pass

Apple, şimdiye kadar GeForce Now ve Xbox Game Pass gibi yüzlerce oyunu bir arada sunan hizmetlere kısıtlamalar uyguluyordu. Öyle ki şirket, bu servislerin kütüphanesinde yer alan oyunların uygulama mağazasında ayrı ayrı yayınlanmasını savunuyordu.

GeForce Now zaten App Store‘da yok. Xbox Game Pass ise var ancak Cloud Gaming mevcut değil ve erişmek istediğinizde web tarayıcısı üzerinden kullanmak zorunda kalıyordunuz. Bu da haliyle pek de yüksek bir deneyim sunmuyordu. Ancak bu durum artık değişiyor.

Apple, geliştiricilere gönderdiği bir mesajda geliştiricilerin artık GeForce Now gibi uygulamalar yayınlayabileceğini ve kısıtlamalar uygulanmayacağını açıkladı. Tabii söz konusu bu uygulamaların App Store kurallarına uyması gerekiyor.

App Store Game Pass

Microsoft‘un Xbox Game Pass uygulamasına Cloud Gaming seçeneği eklemesi ve Nvidia‘nın ise GeForce Now hizmetini App Store‘da yayınlaması bekleniyor. İki şirketten bu konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil. Fakat artık önlerinde bir engel kalmadığı için beklentiler yüksek.

Apple‘ın böyle kararlar almasında Avrupa Birliği Dijital Piyasalar Yasası’nın önemli bir etkisi var. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu değişikliği nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz