Ana Sayfa Apple Shazam iOS güncellemesiyle kulaklıkla şarkı bulabiliyor!

Shazam iOS güncellemesiyle kulaklıkla şarkı bulabiliyor!

0
Shazam iOS

Apple Perşembe günü Shazam iOS uygulaması için bir güncelleme yayınladı. Şirkete göre, uygulamanın en son sürümü artık kullanıcıların kulaklık takarken çevrelerindeki ve hatta uygulamalar içindeki şarkıları tanımlamalarına olanak tanıyor.

Shazam iOS güncellemesi heyecanlandırdı!

iPhone ve iPad için Shazam uygulamasının 17.3 sürümünün sürüm notlarında açıklandığı gibi, kullanıcılar artık kulaklık takarken çalan bir şarkıyı tanımlamak için uygulamayı açabilirler. İşin en güzel yanı ise bu yeni özelliğin etrafınızda ya da Instagram veya TikTok gibi başka bir uygulamada çalan şarkılar için de geçerli olması.

“Artık kulaklık takarken (kablolu veya Bluetooth) müziği tanımlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulamayı açmak, kulaklığınızın bağlı olduğunu onaylamak için kulaklık simgesini kontrol etmek ve ardından çevrenizdeki veya TikTok, Instagram ve YouTube gibi uygulamalardaki müzikleri tanımaya başlamak” diyor Apple Shazam güncellemesi hakkında.

yeni özellik vsöz verildiği gibi çalışıyor. Örneğin, Shazam uygulamasını açıp YouTube’a geçtiğinizde Shazam izlediğiniz videoda çalan tüm şarkıları tanımlayacaktır. Aynı şey aklınıza gelebilecek neredeyse tüm diğer uygulamalar için de geçerli. Shazam’a geri döndüğünüzde, size tanımlanan şarkıyı gösterir.

Bu güncellemeden önce Shazam ile diğer uygulamalardaki şarkıları tanımlamak zaten mümkündü, ancak kulaklık takarken mümkün değildi. Telefonunuzda hiçbir şey çalmıyorsa, Shazam beklendiği gibi arka planda çalan şarkıyı tanımlayacaktır. Bu özelliğin özellikle AirPods gerektirmediğini belirtmekte fayda var.

Apple, Shazam’ı Aralık 2017’de satın aldı ve kademeli olarak tüm platformlarına entegre ediyor. Örneğin iOS 14.2’de Apple, iPhone’a Shazam için özel bir Kontrol Merkezi widget’ı ekledi. Aynı işlevsellik artık macOS Sonoma 14.2 ile Mac’te de mevcut.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz