Ana Sayfa Apple Epic Games ve Apple yine mahkemede!

Epic Games ve Apple yine mahkemede!

0
epic games ve apple

Bazıları Epic Games ve Apple arasındaki mücadelenin, ABD Yüksek Mahkemesi’nin mevcut App Store kararının geçerli olacağına ve her iki tarafın da temyiz başvurularını dinlemeyeceğine karar vermesiyle sona erdiğini düşünmüş olsa da, durumun böyle olmadığı kısa sürede anlaşıldı. Epic Games şimdi Apple’ın “kötü niyetli uyum planına” itiraz etme tehdidini yerine getirdi. Bu plan şirketin kendi App Store’u dışında yapılan uygulama satışlarından yüzde 27 komisyon almasını öngörüyor.

Epic Games ve Apple arasındaki olayların tamamı şu şekilde

  • Epic Games iPhone’da kendi uygulama içi ödeme sistemini tanıttı
  • Bu sayede App Store bypass edilmiş ve Apple’ın yüzde 30’luk komisyonu reddedilmiş oldu
  • Bu, App Store hüküm ve koşullarının bariz bir ihlaliydi
  • Apple, şirketi App Store’dan atarak karşılık verdi
  • İki şirket mahkemeye gitti
  • Mahkeme Epic’e Apple’ın tekel olmadığını söyledi
  • Mahkeme Apple’a App Store dışında uygulama satışına izin vermesi gerektiğini söyledi
  • Her iki dava da kararın beğenmedikleri kısımlarını temyize götürdü
  • ABD Yüksek Mahkemesi her iki temyiz başvurusunu da reddetti

Bu karar, ilk mahkeme kararlarının geçerli olduğu anlamına geliyordu ve Apple derhal üçüncü taraf uygulama satışlarına izin vereceğini ancak yine de bunlardan yüzde 27 (küçük geliştiriciler için yüzde 12) komisyon alacağını duyurarak karşılık verdi. ABD Adalet Bakanlığı’nın Apple’a karşı yasal işlem başlatmaya yakın olduğu bildirilirken, antitröst düzenleyicilerinin bundan memnun olmayacağı açık görünüyor.

Apple, Avrupa antitröst mevzuatına karşı neredeyse tamamen aynı tutumu sergiledi ve muhtemelen yine oradaki yasa düzenleyicilerin öfkesine maruz kalacak. Apple planlarını açıklar açıklamaz Epic şirketi kötü niyetli olmakla suçladı ve aslında orijinal mahkeme kararına uymadığını savundu. Şirketin genel müdürü, bunun hakimin kararının tüm amacına aykırı olduğunu söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz