Ana Sayfa Haberler Vision Pro’nun şarj girişi neden SIM iğnesi ile açılıyor?

Vision Pro’nun şarj girişi neden SIM iğnesi ile açılıyor?

0

Merakla beklenen Apple Vision Pro için geri sayım başladı. Resmi internet sitesinde de geri sayımın başladığı ürünle alakalı detaylar her geçen gün netleşiyor. Son gelen bilgilere göreyse Apple Vision Pro şarj soketinin alışılagelenden farklı olacağı bildiriliyor. Peki bu şarj girişi nasıl tasarlanmış? İşte konuyla ilgili detaylar…

Apple Vision Pro gözlüğün şarj soketini kablodan ayırmak için “SIM iğnesine” ihtiyaç duyabiliriz!

Ray Wong isimli bir kullanıcı, Apple Vision Pro şarj girişiyle ilgili ilginç bir paylaşım yaptı. Buna göre Vision Pro’nun bataryasından kulaklığa gidecek olan kabloyu çıkarmak için alışılmışın dışına çıkıyoruz. Şarj soketinin hemen yanında yer alan SIM iğnesi giriş yeri dikkatleri hemen üzerine çekiyor.

https://twitter.com/raywongy/status/1752787114071298255?s=20

Cihazı şarj etmek için kullanılacak olan batarya bir kablo aracılığı ile kulaklığa gidiyor. Arada yer alan kabloyu tahminen yerinde daha güvenli tutmak için Apple bir kilit mekanizması geliştirdi. Buna göre cihazı şarj etmek ve şarjdan çıkarmak için SIM iğnesi kullanmamız gerekecek. Peki neden böyle bir kilit mekanizmasına ihtiyaç duyuluyor olabilir?

Öncelikle geçtiğimiz aylarda paylaştığımız Vision Pro ağırlık haberlerine atıfta bulunmamız gerekiyor. Zira marka cihazın çok ağır olduğundan ve hafifletilmeye gidileceğinden bahsetmişti. Bunu sağlamanın en kolay yollarından biri de harici şarj bataryaları kullanmak. Tabi bu çözüm yanında “sabit kablo” gibi sorunları da beraberinde getiriyor.

Öncelikle bahsi geçen şarj bataryası cihaza dışarıdan takılıyor ve şarj olduktan sonra çıkıyor. Yani kalıcı olarak takılı değil. Fakat birçok kullanıcı şarj esnasında cihazı kullanmak isteyecek. Bu sebeple de kablonun MagSafe gibi “mıknatıs” ağırlıklı bir sistem yerine kilit mekanizması ile sabitlenmesi tercih edildi. Buna göre siz cihazı şarja taktığınızda kablo kilitleniyor ve cihazı şarjdan çıkartmak istediğinizde bir SIM iğnesine ihtiyaç duyuyorsunuz.

Bu ilk bakışta mantıklı ve güvenli bir çözüm. Ancak cihazı dışarıda kullanmak istediğinizde veya çantanızda taşıdığınızda SIM iğnesini kolayca kaybetmeniz olası. Apple’ın bu konuda da bir çözüm üretmiş olması gerekiyor. Ufak bir kapak yardımı ile iğneyi batarya içinde taşıyabilmek bu sorunların önüne geçecektir.

Son olarak paylaşılan fotoğraftaki kabloyu inceleyelim ve haberimizi noktalayalım. Paylaşılan fotoğraftaki kablo iPhone 15 serisinde görmeye başladığımız örgü kablolardan. Apple’ı AB ile davalık eden Lightning girişine benzer bir giriş var fakat bu daha geniş bir versiyonu. Ayrıca sağ ve sol yanlarda bulunan çentikler de farklı. Muhtemelen cihazın kilit sistemi ile entegre çalışması için bu şekilde tasarlandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz