Ana Sayfa Haberler Vision Pro’nuz bozulduğunda iPhone ile tamir edebileceksiniz

Vision Pro’nuz bozulduğunda iPhone ile tamir edebileceksiniz

0

Merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü veya bilgisayarı Vision Pro yakında piyasaya çıkıyor. Tabi bununla beraber her gün yeni bir Vision Pro haberi de gündeme düşüyor. Son çıkan haberlere göreyse Vision Pro ürün yazılımının bir iPhone ile kurtarılabildiği ortaya çıktı. İşte Apple Vision Pro tamir konusunun detayları ve haberimiz…

Apple Vision Pro ürün yazılımı bir iPhone yardımıyla kurtarılabiliyor!

Apple Vision Pro muhtemelen hem 2023’ün hem de 2024’ün en çok merak edilen ürünü. Yeni akıllı gözlüğün tanıtımı ardından nefesler tutuldu. Apple satışa başlamadan önce bazı basın gruplarına cihazı önceden test etme imkanı sundu. Tabi bununla birlikte yeni özellikler de ufak ufak ortaya çıkmaya başladı diyebiliriz.

Öncelikle geçtiğimiz aylarda “Apple Vision Pro tamir maliyeti” haberini sizinle paylaşmıştık. Haberimizde “Çatlak bir kapak camının Apple aracılığıyla değiştirilmesi 799 dolara mal oluyor. Benzer hasar onarım ücretleri ise 2400 dolara kadar çıkabiliyor.” ifadelerine yer vermiştik. Detaylara “buraya tıklayarak” ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili olarak Vision Pro’nun oldukça pahalı bir tamir sürecine sahip olacağını anlamıştık. Fakat bunun yanında iyi bir haber de geldi. 9to5Mac kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Vision Pro’nun yazılımsal sorunlarını çözmek için böyle büyük paralar ödenmesine gerek olmayacak. Apple bu konuda Apple Watch ve Apple TV’de kullandığı bir özelliğe Vision Pro’da da yer veriyor.

Bu, donanım yazılımının herhangi bir nedenden dolayı hata vermesi veya bozulması durumunda ,örneğin bir yazılım güncellemesi sırasında, kullanıcıların bir iPhone ile yazılımı kurtarabilecekleri anlamına geliyor. Sistem şu şekilde çalışıyor: Vision Pro “Kurtarma Moduna” girdiğinde yani yazılımsal bir sorun yaşadığında kullanıcılar iPhone’larında, VisionOS’u geri yüklemelerini bildiren bir uyarı mesajı görecekler.

Bu uyarı mesajına onay verildiğinde Vision Pro içerisindeki tüm veriler siliniyor ve ürün yazılımı geri yükleniyor. Bu işlem toplamda birkaç dakika sürüyor ve Vision Pro yazılımı kurtarılıyor. Cihaz içerisindeki yedeklenmemiş verileri ise sonsuzluğa uğurluyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz