Ana Sayfa Apple iOS 17.4 Mart ayında bu özelliklerle gelecek!

iOS 17.4 Mart ayında bu özelliklerle gelecek!

0
ios 17.4

Apple geçtiğimiz ay iOS 17.4 güncellemesinin Mart ayında yayınlanacağını doğruladı ve güncelleme iPhone için birçok yeni özellik ve değişiklik içeriyor. iOS 17.4’teki önemli yeni özellikler arasında AB’deki App Store değişiklikleri, Apple Podcasts transkriptleri, HomePod için SharePlay ve yeni emojiler yer alıyor. Güncelleme ayrıca yeni nesil CarPlay’in bu yıl içinde piyasaya sürülmesine yönelik hazırlıkları da içeriyor.

iOS 17.4 Mart ayında çıkacak!

Apple’ın basın açıklaması iOS 17.4’ün Mart ayında yayınlanacağını doğruluyor: ” Kaçınılmaz olarak, geliştiricilerin AB uygulamaları için yeni seçenekler Apple kullanıcıları ve aygıtları için yeni riskler yaratıyor.

Apple bu riskleri ortadan kaldıramaz, ancak DMA’nın kısıtlamaları dahilinde, şirket bunları azaltmak için adımlar atacaktır. Bu önlemler, kullanıcılar Mart ayından itibaren iOS 17.4 veya sonraki sürümleri indirdiklerinde devreye girecek.”

Apple, AB’nin Dijital Piyasalar Yasasına uyum sağlamak amacıyla App Store, Apple Pay, Safari ve daha fazlasında önemli değişiklikler yaptığını duyurdu. Bu değişiklikler AB’ye üye 27 ülkede ikamet eden iPhone kullanıcıları için iOS 17.4 ile uygulanacak.

Her şeyden önce Apple artık AB’deki App Store’da alternatif uygulama pazarlarına ve alternatif ödeme seçeneklerine izin veriyor. AB’deki diğer değişiklikler arasında Safari’de yeni bir varsayılan web tarayıcısı seçim ekranı, üçüncü taraf web tarayıcılarının iPhone’da Apple’ın WebKit’i dışındaki web motorlarını kullanabilmesi, üçüncü taraf mobil cüzdan uygulamalarının temassız ödeme işlevi için iPhone’un NFC çipine erişebilmesi ve daha fazlası yer alıyor.

iOS 17.4’ten itibaren Apple Podcasts uygulaması artık podcast’ler için transkriptler sunarak dinleyicilerin bir bölümün tam metnini okumasına, belirli bir kelimeyi veya ifadeyi aramasına ve bölümün belirli bir kısmına atlamak için metne dokunmasına olanak tanıyor. Bir bölüm oynatılırken, Apple Music şarkı sözlerine benzer şekilde her kelime vurgulanıyor.

Apple, yeni bir bölüm yayınlandıktan sonra otomatik olarak transkript oluşturduğunu söylüyor. Transkriptler İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca podcast’ler için mevcut ve zaman içinde bir podcast’in kataloğundaki eski bölümler için de eklenecek.

Apple, iOS 17.4 ile başlayarak SharePlay müzik kontrolünü HomePod hoparlörlerine genişletti. Bu özellik, isteklerini onayladığınız takdirde ailenizin ve arkadaşlarınızın HomePod’unuzda çalan müziği kontrol etmesine olanak tanıyor. Şimdilik Müzik uygulamasıyla sınırlı ve diğer kişilerin katılması için Apple Music aboneliği gerekmiyor.

iPhone’unuzda bir şarkı çalarken, ekranın altındaki SharePlay simgesine dokunarak başka bir kişinin iPhone veya Android akıllı telefonunun kamerasıyla tarayarak müzik çalma kontrollerine erişim talep edebileceği bir QR kodu görüntüleyin. QR kodunun ekran görüntüsü bile yeterli oluyor ve dünyanın dört bir yanındaki kişilere uzaktan erişim izni vermenize olanak tanıyor.

Apple geçen yıl CarPlay için benzer bir özelliği kullanıma sunmuş ve arabadaki herhangi bir kişinin SharePlay üzerinden müzik çalma kontrolüne izin vermesini sağlamıştı. iOS 17.4, kırık bir zincir, kahverengi bir mantar, yatay olarak sallanan bir kafa, dikey olarak sallanan bir kafa, bir kireç ve bir anka kuşu da dahil olmak üzere yeni emojiler ekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz