Ana Sayfa Apple Vision Pro hacklendi!

Vision Pro hacklendi!

0
vision pro hacklendi

Apple’ın yepyeni Vision Pro uzaysal bilgisayarı, Cupertino merkezli şirketin temelde bir sanal gerçeklik başlığını (Apple’ın bu şekilde markalaştırmama çabasına rağmen) ele alışı, yalnızca bir günlüğüne halka sunuldu. Ancak bu durum yetenekli bilgisayar hacker’larının üzerinde çalışmasını engellemedi. Sonuç olarak Vision Pro hacklendi.

Herkes şaşkın: Vision Pro hacklendi

Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Mikro-mimari Güvenlik üzerine çalışan bir doktora öğrencisi olan Joseph Ravichandran (@0xjprx), Apple’ın Vision Pro’suna güç veren işletim sistemi visionOS için bir çekirdek istismarının kamuya açıklanan ilk örneği ve kavram kanıtı olduğuna inanılan şeyi paylaşmak için Cuma gecesi geç saatlerde X’e (eski adıyla Twitter) gitti.

Ravichandran yazısında, Vision Pro için oluşturdukları ve üzerinde Vision Pro kulaklık takan bir kafatası emojisi bulunan “Vision Pro’mu Çökert” etiketli bir düğmenin yer aldığı bir uygulamanın görüntülerini paylaştı. Düğmeye dokunulduğunda Vision Pro çöküyor.

Tekrar ayağa kalktığında, bunu tam geçiş modunda yapıyor ve kullanıcıya Vision Pro’nun yeniden başlatılması gerektiğini ve 30 saniye sonra kararacağını belirten bir mesaj gösteriyor. Ravichandran ayrıca çekirdek açıklarıyla ilgili çekirdek paniğinin çökme günlüğü gibi görünen şeyi de gösteriyor.

Bir takipçisi tarafından Ravichandran’ın çekirdek açığını bulmaktan sorumlu olup olmadığı sorulduğunda, “Evet, ben buldum” şeklinde yanıt verdi. Çekirdek açıkları, kullanıcıların bir cihaz üzerinde şirket tarafından belirlenen parametrelerin dışında eylemler gerçekleştirmesine olanak tanıyan jailbreak’lerin temel bir bileşeni.

Bu, yetkisiz yazılım yüklemeyi, işletim sisteminin estetiğini değiştirmeyi ve Apple’ın yazılımla kilitlediği temel işlevlerin kilidini açmayı içerir. Ravichandran jailbreak hakkında herhangi bir şey söylememiş ya da kernel açığını halka açık bir şekilde yayınlamayı planlayıp planlamadıklarını belirtmemiş olsa da, jailbreak topluluğundan birinin benzer bir kernel açığını ele geçirmesi ve bir şekilde Apple’ın en yeni cihazı için bir jailbreak yapmayı başarması ilginç olurdu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz