Ana Sayfa Apple Yeni nesil iPad Pro bu özelliklere sahip olabilir!

Yeni nesil iPad Pro bu özelliklere sahip olabilir!

0
oled ipad pro lansmanı

Apple, Mart ayında iPad Pro ile başlayarak bu yıl tüm iPad serisini yenilemeye hazırlanıyor. İşte bu yıl yeni nesil iPad Pro için heyecanlıysanız ve satın almayı planlıyorsanız beklemeniz gereken üç şey.

Yeni nesil iPad Pro OLED ekran ile karşımızda olabilir!

Yeni iPad Pro modellerindeki en büyük değişiklik OLED ekranlara geçiş olacak. Şu anda 11 inç iPad Pro, geleneksel arka aydınlatmalı bir LCD ekran kullanıyor. Aslında 11 inç iPad Pro, 2018’de ilk kez tanıtıldığından beri aynı ekran panelini kullanıyor. 12,9 inç iPad Pro ise 2021’den beri mini-LED arka aydınlatma kullanıyor.

Bu, 11 inç iPad Pro tarafından kullanılan geleneksel arka aydınlatmaya göre bir yükseltmedir ve önemli ölçüde daha yüksek parlaklık ve daha iyi kontrast sağlar. Bu yıl, iPad Pro serisinin tamamı ilk kez OLED ekranlarda birleşecek. Bu aynı zamanda Apple’ın iPhone ve Apple Watch dışında OLED ekranları ilk kez kullanışı olacak.

12.9 inç iPad Pro da bu yıl biraz daha büyüyerek ekran boyutu 13 inçe çıkabilir. Mini LED’li ilk 12,9 inç iPad Pro 2021’de piyasaya sürüldüğünde, incelemelerin çoğunda “çiçeklenme” adı verilen bir durumdan bahsediliyordu. OLED ekranların bu yıl iPad Pro için bu sorunu çözmesi bekleniyor.

Mini-LED ekranlara kıyasla OLED ekranlar çok daha iyi siyah seviyeleri sunuyor. Bunun nedeni, ışığı üreten şeylerin piksellerin kendileri olması, dolayısıyla bu piksellerin siyah olması gerektiğinde tamamen kapatılabilmeleri.

Yeni Magic klavye

Bloomberg’e göre yeni Magic Keyboard, “iPad Pro’nun daha çok bir dizüstü bilgisayar gibi görünmesini sağlayacak ve alüminyum ile daha sağlam bir çerçeve içerecek”. Bu, Magic Keyboard’un 2020’deki tanıtımından bu yana ilk kez güncellenmesi anlamına gelecek.

Apple’ın yeni iPad Pro ile eşleşecek yeni bir Apple Pencil üzerinde çalıştığı da bildiriliyor. Birkaç farklı söylentiye göre yeni Apple Pencil, Find My entegrasyonunun yanı sıra farklı yazı ve çizim araçlarını simüle eden manyetik olarak değiştirilebilir uçlara sahip olabilir.

Yeni iPad Pro M3 çiple karşımızda olabilir!

Yeni iPad Pro modelleri de kuşkusuz öncekilerden daha güçlü olacak. Apple’ın hem 11 inç hem de 13 inç iPad Pro’ları M3 çipe yükseltmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz