Ana Sayfa Apple Youtube Vision Pro uygulaması için hazırlık mı yapıyor?

Youtube Vision Pro uygulaması için hazırlık mı yapıyor?

0
youtube vision pro

YouTube Vision Pro uygulaması için çalıştığını söylüyor. YouTube sözcüsü Jessica Gibby bir gazeteciye aşağıdaki açıklamayı e-posta ile gönderdi: “Vision Pro’nun lansmanını görmekten heyecan duyuyoruz ve YouTube kullanıcılarının Safari’de harika bir deneyim yaşamasını sağlayarak onu destekliyoruz. Şu anda paylaşacak belirli bir planımız yok, ancak Vision Pro uygulamasının yol haritamızda olduğunu doğrulayabiliriz.”

Youtube Vision Pro desteği ile karşımızda olabilir!

Bu elbette YouTube, Spotify ve Netflix’in iPad uygulamalarının piyasaya sürülmeden önce Vision Pro’da çalışmasına izin vermemelerini takiben gerçekleşti. Gibby bu yol haritası için bir tarih vermedi, bu nedenle YouTube’un burada ne yapacağını bekleyip görmemiz gerekecek. Sadece iPad uygulamasını değiştirebilir ya da çok daha fazlasını yapabilir.

YouTube ve Apple’ın henüz yapmadığı bir şey, şu anda YouTube’daki geniş 360 ve VR video kütüphanesi için destek bulmak – YouTube’un 2011’den beri 3D desteği ve 2016’dan beri 360 desteği var, ancak bunların hiçbiri Vision Pro’da çalışmıyor. YouTube’a bu yeni uygulamanın Vision Pro’da VR ve 360 videoları destekleyip desteklemeyeceğini soruldu ve henüz bir yanıt alınamadı.

Benzer şekilde, birçok yeni Vision Pro sahibi, Safari’nin WebXR desteği şu anda eksik olduğu için diğer VR video türlerinin çalışmadığını fark ediyor. (Özellik bayrakları var, ancak pek bir işe yaramıyor gibi görünüyorlar.) WebXR ayrıca potansiyel olarak web’de YouTube VR desteğine giden bir yol olabilir, ancak yine: şu anda çalışıyor gibi görünmüyor.

Apple’dan Roy, şirketin bunun üzerinde çalıştığını, ancak sınırlamalar olacağını ve biraz zaman alacağını söyledi. “WebXR hala nispeten yeni bir açık standart ve bu nedenle Apple Vision Pro ve visionOS’un güç, performans ve etkileşim özelliklerinden tam olarak yararlanamıyor.

WebXR dahil olmak üzere W3C web standartlarına aktif olarak katkıda bulunuyoruz. Örneğin, kullanıcıların gizliliğini koruyan etkileşim standartları öneriyoruz. Web üzerinden harika uzamsal bilgi işlem deneyimleri sunmaya yardımcı olmak için toplulukla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi

İşte görüyorsunuz: Vision Pro için bir YouTube uygulaması “yol haritasında”, ancak web’deki neredeyse her tür VR videosu için olduğu gibi zaman çizelgesi havada.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz