Ana Sayfa Apple Apple, Güvenli İnternet Günü’nü unutmadı!

Apple, Güvenli İnternet Günü’nü unutmadı!

0

Apple, ailelerin teknolojiyi sorumlu, saygılı, eleştirel ve yaratıcı bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için yeni güvenlik ve kontrol önlemleri sunduğunu söylüyor. Güvenli İnternet Günü yaklaşırken Apple, ailelere çocuklarının dijital dünyada güvende kalmasına yardımcı olacak özelliklerini bir kez daha paylaştı.

Apple, Güvenli İnternet Günü için özelliklerini paylaştı!

Bu yeni özellikler arasında Ekran Süresi, Atıl Süre, Uygulama Sınırları, İletişim Sınırları, İletişim Güvenliği ve daha fazlası bulunuyor. Ebeveynler, bu özelliklerle çocuklarının cihazlarını daha iyi yönetebilir ve teknolojiyi dengeli bir şekilde kullanmaları konusunda yardımcı olabilirler.

Örneğin Ekran Süresi, kullanıcılara cihazlarında harcadıkları zamanı daha iyi anlama ve kontrol etme fırsatı sunuyor. Ebeveynler, haftalık raporlar alarak çocuklarının uygulama kullanımını izleyebilirler ve belirli uygulamalar için sınırlar belirleyebilirler. Ayrıca, çocuklar daha fazla zaman talep edebilir veya istisnalar oluşturabilirler. İşte diğer özellikler…

  • Atıl Süre ile kullanıcılar, belirli zaman dilimlerinde cihazlarını kullanmayı kısıtlayabilirler. Örneğin uyku zamanı. Bu, çocukların cihazlarını dengeli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olabilir.
  • Uygulama Sınırları, belirli uygulama veya web sitelerini sınırlamak için kullanılır. Örneğin, oyunları sınırlayabilir veya belirli kategorileri engelleyebilirsiniz.
  • İletişim Sınırları, çocukların kiminle iletişim kurabileceğini kontrol etmenize yardımcı olur. Bu, çocukların güvende kalmasına yardımcı olabilir.
  • İletişim Güvenliği, çocukların hassas içeriklerle karşılaşmalarını önlemeye yardımcı olur ve ebeveynlere bilgi verir.
  • Ebeveynler ayrıca Kısıtlamalar kullanarak çocuklarının uygulama yükleme veya iç içe satın alma işlemlerini engelleyebilirler.
  • Ekran Mesafesi, çocukların cihazlarını çok yakın tutmamalarını teşvik eder ve dijital göz yorgunluğunu azaltabilir.
  • iCloud Özel Geçiş, kullanıcıların gizliliğini korurken web’e göz atmalarına olanak tanır.
  • Siri, Spotlight ve Safari Arama’daki Genişletilmiş Rehberlik, çocuklara çevrimiçi güvende kalmaları konusunda yardımcı olur.
  • Aile Ayarları, aile üyelerinin Apple Watch özelliklerinden yararlanmasına olanak tanır.
  • Apple Arcade, reklamsız ve uygulama içi satın alma olmadan güvenli bir oyun deneyimi sunar.
  • Aile İçi Paylaşım, aile üyeleri arasında hizmetlerin paylaşılmasına olanak tanır.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz