Ana Sayfa Apple Yeni Apple yapay zeka modeli görüntüleri talimatlarınıza göre düzenleyebilir!

Yeni Apple yapay zeka modeli görüntüleri talimatlarınıza göre düzenleyebilir!

0
apple yapay zeka modeli

Apple araştırmacıları, bir görüntüyü değiştirmek için kullanıcının doğal bir dille yazmasına – basitçe ne istediğini söylemesine – yanıt veren MGIE adlı açık kaynaklı bir yapay zeka modeli yayınladı. Apple’ın yeni yapay zeka görüntü düzenleme aracı, iPhone veya Mac sahiplerinin fotoğraflarda ince ayar yapmasını kolaylaştırabilir. İşte söz konusu Apple yapay zeka modeli!

Apple yapay zeka modeli ile resim düzenlemenize izin verecek!

MGIE – MMLM-Guided Image Editing’in kısaltması – Photoshop tarzı ince ayarlar, global fotoğraf optimizasyonu ve yerel düzenleme yapabiliyor. Ancak çıktı kalitesi şimdilik sınırlı kalıyor. Yapay zekalı görüntü düzenleyicisiyle ne yapmayı planladığını ise yalnızca Apple biliyor.

VentureBeat’in Salı günü bildirdiğine göre MGIE, Apple ve Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara araştırmacıları arasındaki bir işbirliğinden ortaya çıktı. Araştırmacılar, en iyi yapay zeka araştırma mekanlarından biri olan Uluslararası Öğrenme Temsilleri Konferansı’nda kabul edilen bir makale yazdılar.

MGIE, talimat tabanlı görüntü düzenlemede yetenekleri artırmak için metin ve görüntüleri işleyebilen güçlü multimodal büyük dil modellerini, diğer adıyla MLLM’leri kullanıyor. Yayında, “Makale, rekabetçi çıkarım verimliliğini korurken, MGIE’nin otomatik ölçümleri ve insan değerlendirmesini iyileştirmedeki etkinliğini göstermektedir” denildi.

MGIE ne yapabilir?

İşte basit bir örnek: “Gökyüzünü daha mavi yap” yazarsanız, MGIE bunu “gökyüzü bölgesinin doygunluğunu yüzde 20 artır” şeklinde çevirir ve uygular. MGIE açık kaynak projesini GitHub’da görebilirsiniz. Kendi resimlerinizle denemek için burada daha sezgisel bir demo bulabilirsiniz.

İşlevselliği Apple ekosistemi içinde ne zaman deneyebileceğinize gelince – örneğin, bir fotoğraf çektikten sonra bir iPhone’da – kim bilir? Ancak burada verilen söz ve Apple’ın kullanıcı dostu işlevsellik konusundaki uzun süredir devam eden taahhüdü göz önüne alındığında, bu çok uzun sürmeyebilir. Ne de olsa Apple CEO’su Tim Cook daha geçen hafta şirketinin yapay zeka devriminin bu yıl gerçekleşeceğini söylemişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz