Ana Sayfa SE TV iPhone ve Apple Watch’un hayat kurtaran özellikleri!

iPhone ve Apple Watch’un hayat kurtaran özellikleri!

0

Türkiye deprem bölgesinde bulunan bir ülke. Geçtiğimiz dönemlerde edindiğimiz acı tecrübelerin ardından deprem teknolojilerinin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Bu sebeple sizler için iPhone ve Apple Watch’un sahip olduğu hayat kurtaran özellikleri derledik. Acil Durum Çağrısı özelliğinden Trafik Kazası Algılama özelliğine kadar tüm özellikleri detaylı bir şekilde anlattık. İşte detaylar…

iPhone ve Apple Watch acil durumlarda nasıl kullanılır? İşte hayat kurtaran özellikleri!

Bir iPhone veya Apple Watch sahibiyseniz acil durumlarda bu cihazları nasıl kullanmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekir. Bizde sizler için acil durumlarda hangi özellikleri nasıl kullanacağınızı derledik. İşte videomuz ve iyi seyirler…

Acil Durum Çağrısı: Acil SOS özelliği sayesinde hızlı ve basit bir şekilde yardım çağırabilir ve acil durumda iletişime geçilecek kişileri bilgilendirebilirsiniz. iPhone’da Acil SOS’u kullanmak için yan düğmeyi ve ses düğmelerinden birini basılı tutarak başlatabilirsiniz. Apple Watch ile de aynı işlemi Digital Crown’un altındaki düğmeye basarak yapabilirsiniz.

Tıbbi Kimlik ve Acil Arama: Kilitli bir iPhone’dan acil servisleri arayabilir ve Tıbbi Kimlik bilgilerine erişebilirsiniz. Bu özellik, birinin yardıma ihtiyacı olduğunda önemli sağlık bilgilerine erişmenizi sağlar. Ayrıca, acil durum çağrısı sırasında bu bilgiler otomatik olarak paylaşılabilir.

iPhone 13 vs iPhone 15 karşılaştırma!

Trafik Kazası Algılama: iPhone, ciddi bir trafik kazası tespit ettiğinde otomatik olarak acil servisleri ve acil durum kişilerinizi arar. Bu özellik, sizin yanıt veremediğiniz durumlarda bile konumunuzu paylaşır ve yardım talebinde bulunur.

Siri ile Acil Servis Çağrısı: Siri’yi kullanarak hızlı bir şekilde acil servisleri arayabilirsiniz. Siri’yi açtıktan sonra “Acil Servisi Ara” diyerek işlemi başlatabilirsiniz.

Fener ve Pusula: iPhone’unuzdaki LED flaş, bir el feneri görevi görür ve Pusula uygulaması ile yönünüzü belirleyebilirsiniz.

Walkie-Talkie ve Düşme Algılama: Walkie-Talkie uygulaması ile iletişim kurabilir ve Apple Watch’un Düşme Algılama özelliği sayesinde acil durumda hızlı bir şekilde yardım alabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz