Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro hangi ülkede yayınlanacak?

Apple Vision Pro hangi ülkede yayınlanacak?

0
vision pro

Asya’dan Wall Street News’in (IT Home aracılığıyla) aktardığı tedarik zinciri kaynaklarına göre Apple’ın Vision Pro başlığı Çin’de Nisan ayı gibi erken bir tarihte ve “en geç Mayıs ayında” piyasaya sürülecek. Peki Vision Pro hangi ülkede erişime açılacak? İşte detaylar.

Vision Pro hangi ülkede yayınlanacak?

Resmi olarak Apple, 2 Şubat’taki ABD lansmanının ardından Apple Vision Pro’nun yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazla ülkeye geleceğini söyledi, ancak şirket şu ana kadar hangi ülkelere ve tam olarak ne zaman geleceğini söylemekten kaçındı.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın Apple içinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre Vision Pro’nun dünyanın diğer ülkelerinde piyasaya sürülmesi ABD’de piyasaya sürülmesinden “aslında o kadar da geç olmayacak”. Gurman’a göre Apple, bu yıl karma gerçeklik başlığına sahip olacak ilk uluslararası pazarlardan ikisi olarak Birleşik Krallık ve Kanada’yı tartışıyor.

Kısa bir süre sonra Apple’ın Vision Pro’yu Avrupa’nın geri kalanına ve Asya’ya getirmeyi düşündüğü ve Apple mühendislerinin cihazı Fransa, Almanya, Avustralya, Çin, Hong Kong, Japonya ve Kore için yerelleştirmek üzere çalıştığı söyleniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın Vision Pro başlığını muhtemelen Haziran 2024’te Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’ndan önce ABD dışında piyasaya süreceğini iddia ediyor.

Kuo bu tahminini, Apple’ın yaklaşan geliştiriciler konferansında cihazın işletim sistemi olan visionOS ile ilgili yeni ayrıntıları dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilerle paylaşmayı planladığını öne süren bilgilere dayandırıyor. DigiTimes’a göre Çin merkezli şirketler Apple’ın Vision Pro tedarik zincirinin yüzde 60’ından fazlasını oluşturuyor.

Luxshare’in Vision Pro’nun özel montajcısı olduğu, Çinli lens üreticisi Lens Technology’nin ise kulaklığın lamine ön camının özel tedarikçisi olduğu söyleniyor. Piller, hoparlörler ve sensör modülleri de Çin’den tedarik ediliyor. Apple, ülkede “Vision Pro” ticari markasının sahibi olan Huawei ile bir anlaşmaya varamazsa, Çin’deki yeni karma gerçeklik başlığının adını değiştirmek zorunda kalabilir.

Ticari marka ilk olarak 16 Mayıs 2019’da Huawei’ye verildi ve şirkete 28 Kasım 2021’den 27 Kasım 2031’e kadar Çin’de kullanımı için münhasır haklar veriyor. Huawei bu ticari markayı Çin’de aktif olarak kullanıyor ve Vision adı altında akıllı TV’ler ve akıllı gözlükler de dahil olmak üzere bir dizi ürün sunuyor. Apple, kulaklığını Çin’de satmak ve Vision Pro olarak adlandırmak istiyorsa, ticari markayı bir bedel karşılığında serbest bırakmak için Huawei ile müzakerelere girmek zorunda kalabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz