Ana Sayfa Apple AirTag takip karşıtı özelliğiyle bir kadını uyardı!

AirTag takip karşıtı özelliğiyle bir kadını uyardı!

0
airtag

Apple’ın AirTag için geliştirdiği güçlü takip karşıtı özellikler Connecticut’lı bir kadını arabasına gizlenmiş bir takip cihazına karşı uyardı. Yerel haber kuruluşu WTNH’nin haberine göre, kadın iPhone’unda bir AirTag’in kendisini takip ettiğine dair bir bildirim aldı ve bu da polise başvurmasına neden oldu.

AirTag takip karşıtı özelliği sayesinde kadının hayatını kurtardı!

Yapılan bir araştırma, kadının Şubat 2023’te de benzer uyarılar aldığını ve başlangıçta bunları bir akrabasının aracında bir dizi Apple AirPods kulaklık bırakmasına bağladığını ortaya çıkardı. Ancak 24 Mart 2023’te başka bir bildirim kadının aracını iyice incelemesine neden oldu.

Kolluk kuvvetlerine göre, AirTag’in seri numarasını kullanarak AirTag’in sahibi olan Bridgeport, Connecticut’tan Anthony Magro hakkında “abone bilgileri” elde edebildiler. Apple ise her AirTag’in benzersiz bir seri numarasına sahip olduğunu ve “bir mahkeme celbi veya kolluk kuvvetlerinden gelen geçerli bir talebe yanıt olarak eşleştirilmiş hesap ayrıntılarını sağlayabileceğini” söylüyor.

Mağdur polise Margo’yu “tanımadığını ve onunla herhangi bir etkileşiminin olmadığını” söyledi. Ancak Magro’nun AirTag takipçisi olduğu Mart 2023’te tespit edilmiş olsa da polisin izini bulması neredeyse bir yıl sürdü. 8 Mayıs 2023’te, Bridgeport’a taşındığını açıklayan Magro ile temasa geçtiler.

Polis Magro ile buluşmak için ayarlamalar yapmaya çalıştığında, Magro araba kullanmadığını ve ulaşıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Magro ile iletişim kurma çabaları zorlayıcı oldu ve aramalar birçok kez sesli mesaja yönlendirildi. Yetkililer ancak 7 Şubat 2024’te West Haven’da Magro ile temas kurmayı başardı. Margo daha sonra gözaltına alındı ve elektronik takip vakasıyla suçlandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz