Ana Sayfa Apple Vision Pro dört nesil sonra mükemmelleşecek!

Vision Pro dört nesil sonra mükemmelleşecek!

0
vision pro

Apple’ın Vision Products Group’taki bazı kişiler, Apple Vision Pro başlığının “ideal formunu” gerçekleştirmek için cihazın birbirini takip eden dört neslinin gerekebileceğine inanıyor. Bloomberg’in iyi bağlantılara sahip muhabiri Mark Gurman’a göre bu böyle. Vision Pro dört nesil sonra nasıl olacak sorusunun cevabı ise belirsiz.

Vision Pro dört nesil sonrasında ideal formuna ulaşabilecek!

En son Power On bülteninde yazan Gurman, Apple’ın kulaklığı üzerinde çalışan ekipten bazılarının, cihazın müşterilerin günlük olarak kullanabileceği kadar rafine hale getirilmeden önce yapılması gereken çok iş olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Apple’ın geliştirme ekibinin cihazın “ideal formunun” ne olduğunu düşündüğü net olmasa da, ilk nesil cihazla ilgili sorunları hem donanıma hem de yazılıma uzanan bazı erken kullanıcılardan öğrenmek oldukça basit.

Birçok Vision Pro kullanıcısı, kulaklığın uzun süreli kullanım için çok ağır ve hantal olduğunu düşünüyor ve bu da nesilsel minyatürleştirmeyi iyileştirme için önemli bir mihenk taşı haline getiriyor. Diğer eleştiriler arasında zayıf pil ömrü, yeterli sayıda özel uygulama olmaması ve visionOS’taki hataların çokluğu yer alıyor.

Apple’ın ekibi bu sorunları dört nesil boyunca çözebilirse – iPhone, iPad ve Apple Watch’un ilerlemesine benzer şekilde – Gurman’ın görüşü Vision Pro’nun sonunda iPad’in yerini alabileceği yönünde. Gurman, Apple’ın iPad’i daha çok bir Mac ikamesi olarak konumlandırma girişiminde “karışık sonuçlar” elde ettiğini söylüyor.

Apple’ın Stage Manager gibi özelliklerle çok görevli bir aygıt haline getirme çabalarına rağmen iPad, Mac gibi gerçek bir üretkenlik iş gücü haline gelmekte zorlandı ve şimdi Apple’ın diğer teklifleri arasında bir arafta duruyor. Gurman, “Cihaz asıl amacını kaybetti ve Apple’ın ürün portföyünün daha kafa karıştırıcı bir parçası haline geldi” diye yazıyor.

Gurman, 3.500 dolardan başlayan Vision Pro’ya gelince, “kulaklığın gerçekten iPad’in yerini alabilmesi için bazı donanım yükseltmeleri, bir dizi yazılım güncellemesi ve uygulama geliştiricileri ile içerik üreticilerinin çok daha iyi destek vermesi gerekecek” diye ekliyor. “O zamana kadar Vision Pro aslında bir prototip – sadece test etme ayrıcalığı için Apple’a ödeme yapmanız gereken bir prototip.”


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz