Ana Sayfa App Store iOS için XBOX gelecek mi?

iOS için XBOX gelecek mi?

0
ios için xbox

Apple’ın yakın zamanda duyurduğu App Store değişikliklerinin çoğu yalnızca Avrupa Birliği’ndeki iPhone kullanıcıları için, ancak bir istisna var. Apple geçtiğimiz ay dünya çapında bulut oyun uygulamaları için App Store Kurallarını gevşettiğini duyurdu. Peki ya iOS için XBOX gelecek mi?

iOS için XBOX heyecanla bekleniyor

Kuralların gevşemesi Xbox Cloud Gaming gibi hizmetlerin nihayet iPhone ve iPad için yerel bir uygulama yayınlamasına kapı açıyor, ancak görünüşe göre Microsoft bunu yapmakla ilgilenmiyor. Daha önce Apple, geliştiricilerin App Store’da her oyun için ayrı bir uygulama sunmasını gerektiriyordu.

Örneğin, Microsoft’un Xbox Cloud Gaming üzerinden sunulan her bir oyunu ayrı bir uygulama olarak sunması gerekiyordu. Microsoft bu gereklilikleri defalarca eleştirdi ve bunun “müşteriler için kötü bir deneyim” olduğunu söyledi. Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, The Verge ile yaptığı röportajda şirketin Apple’ın kural değişikliklerinden hala memnun olmadığını söyledi.

Spencer, Microsoft’un iOS’ta Xbox Cloud Gaming’den para kazanması için “yer olmadığını” söyledi ve Microsoft’un Xbox başkanı Sarah Bond’un geçen ay yaptığı yorumlarla aynı çizgide olduğunu belirtti. Spencer bu açıklamayı yaptı:

“iOS’ta Xbox Cloud Gaming’den para kazanmamız için yer yok. Apple’ın ortaya koyduğu teklifin -ki Sarah Bond’un bu konudaki yorumlarının doğru olduğunu düşünüyorum- rekabeti açmak için yeterince ileri gitmediğini düşünüyorum. Hatta bir bakıma tam tersi yönde ilerledikleri bile söylenebilir.

Ancak kesinlikle dünyanın en büyük oyun platformunda rekabetin önünü açacak kadar ileri gitmiyorlar. Alternatif vitrinler için bir alan yaratmak üzere düzenleyicilerle, Apple ve Google ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Windows’un çalışma şeklinin büyük bir hayranıyım ve Windows’ta Microsoft Store var, Steam var, Epic Games Store var, GOG var.

Alternatifleriniz var ve bence insanların bir şeyler satın alması için alternatif yollar tüketiciler ve yaratıcılar için iyilik yaratıyor. Oyuncular için en büyük platform olan mobil platformda da aynı şeyin olması gerektiğini düşünüyorum.”


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz