Ana Sayfa Haberler Apple, yeni yapay zeka aracıyla Copilot’a rakip oluyor!

Apple, yeni yapay zeka aracıyla Copilot’a rakip oluyor!

0

Yeni bir rapor, Apple’ın yaklaşmakta olan yapay zeka özelliklerini ortaya koydu. Hem de bu özellikler, Microsoft’un Copilot‘u ile rekabet edecek cinsten. Apple, iOS uygulama geliştiricileri için bir üretken yapay zeka aracını neredeyse tamamladı.

Apple üretken yapay zeka aracını test ediyor

Şirket, kaynaklara göre bu yılı aşan bir zamanda üçüncü taraf yazılım geliştiricileri için bu aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. Teknoloji devi, Xcode‘un yeteneklerini genişletme planlarının bir parçası olarak kod yazmak için yapay zeka kullanacak bir araç üzerinde çalışıyor.

apple yapay zeka aracını tanıttı

Yenilenen sistem, kaynakların benzer şekilde işlediğini söylediği Microsoft’un Copilot‘u ile rekabet edecek. Bu araç ayrıca, uygulamaları test etmek için kod üretecek. Bu da genellikle sıkıcı olarak bilinen bir süreç için zaman tasarrufu sağlayacak.

Şu anda Apple, bu yeni yapay zeka özelliklerini geliştiricilere harici olarak piyasaya sürmeden önce bazı mühendisleri test etmeleri konusunda teşvik ediyor. Apple’ın gizli planları, şirketin şu anda OpenAIGoogle ve Microsoft gibi oyuncular tarafından liderlik edilen üretken yapay zekaların gerisinde kalmasıyla sonuçlandı.

Hangi araçlar geliyor? Nerede kullanılacak?

Şirket bu gizli planların yanında, yakında çıkaracağı AI kodlama aracıyla birlikte geliyor. Tim Cook: “Çok heyecan duyduğumuz bazı şeylerimiz var, bunları bu yılın ilerleyen zamanlarında konuşacağız,” şeklinde konuştu. Buna göre, Apple’ın yeni yapay zeka aracı 2024’ün sonlarına doğru duyurulacak. Haberler, Apple‘ın ürün tekliflerinin, şirketin istediğinden daha erken geldiğini gösteriyor.

Gazetecilerden alınan bilgiye göre teknoloji devi, iPhone ve iPad için bir sonraki yazılım güncellemelerine AI özelliklerini entegre etme planları yapıyor, bu da içeriden Crystal olarak biliniyor. Başka bir iç AI projesi olan Glow‘un da MacOS‘a eklenmesi planlanıyor.

Ayrıca, Apple Müzik çalma listeleri ve slaytlar oluşturacak özellikler de inşa ediyor. Spotlight adlı AI destekli bir arama özelliği de, şu anda uygulamaları başlatma konusunda soruları yanıtlamakla sınırlı olsa da, çalışıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz