Ana Sayfa iPhone iPhone 15’in pil ömrü ikiye katlandı!

iPhone 15’in pil ömrü ikiye katlandı!

0

Apple, geçtiğimiz eylül ayında merakla beklenen iPhone 15 serisini nihayet tanıttı. Yeni akıllı telefonlar büyük ilgiyle karşılandı. Aynı zamanda eleştiriler de aldı. Özellikle Pro modeller için ısınmayla ilgili şikayetler yağıyorken pil ömrüyle ilgili de bir hayli geri bildirimler yapıldı. Son gelişmelere göreyse iPhone 15 pil ömrünün iki katına çıktığını gözler ününe serdi. Peki nasıl? İşte ayrıntılar…

iPhone 15 pil ömrü nasıl iki katına çıktı?

Avrupa Birliği, akıllı telefon ve tablet üreticilerine yönelik Haziran 2025’te bir düzenlemeyi yürürlüğe sokacak. Buna göre şirketlere, ürünlerine pil ömrü, enerji verimliliği, toza veya suya karşı koruma ve kazara düşmeye karşı dayanıklılık gibi testler yapılarak A’dan G’ye olacak şekilde bir puan verilecek. Bu da tüketicilerin kararını etkileyecek. Görünen o ki bu durum Apple‘ı da harekete geçirdi.

iPhone 15 pil ömrü nasıl iki katına çıktı?

Apple, iPhone 15 serisindeki modellerin pil ömrünü test etti. Markanın çevrim içi destek sayfalarında modellerin 500 şarj döngüsünden sonra batarya sağlığının en fazla yüzde 80‘e düşebileceği belirtiliyordu.

İlginizi Çekebilir – Apple, iPhone 16 ile tasarımda değişikliğe gidiyor!

Ancak şirket, yaptığı son testin sonucunda batarya sağlığının 1000 şarj döngüsü ile yüzde 80 seviyesine düştüğünü gördü. Buna göre iPhone 15 serisinin pil ömründe iki katlık bir artış olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Bu artışın nedeni, tahmin edebileceğiniz üzere yazılım güncellemeleri. Bildiğiniz üzere güncellemeler, yazılım uyumluluğunu artırıyor. Bu da pil ömrüne olumlu etki ediyor. Bu testin ardından Apple, iPhone 15 serisinin çevrim içi destek sayfasındaki şarj döngüsü bilgisini güncelledi.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz