Ana Sayfa SE TV Apple, elektrikli otomobilden neden vazgeçti?

Apple, elektrikli otomobilden neden vazgeçti?

0

İddialara göre Apple, uzun bir süredir geliştirilen fakat gizli tutulan tam otonom elektrikli araba projesini iptal etti. Peki neden? ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan ve teknoloji editörü Erdi Özüağ, bu konuyu değerlendirdi.

Apple Car neden iptal edildi?

Salı sabahı ortaya atılan bir iddia ile Apple Operasyon Direktörü Jeff Williams‘ın Apple Car projesinin iptal edildiğini söyleyerek 2 bin kişilik ekibi dağıttığı öne sürüldü. Buna göre ekipteki mühendis ve tasarım ekibinin farklı projelere alınacağı öne sürüldü.

John Giannandrea liderliğindeki ekibin büyük kısmı, üretken yapay zeka üzerinde çalışmak için şirketin yapay zeka bölümüne geçirilecek. Geriye kalan diğer kişiler ise ne yazık ki işten çıkarılacak.

İlginizi Çekebilir – Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliğine gidiyor! İşte yeni tasarım

Apple Car’ın neden iptal edildiği ise bilinmiyor. Bu noktada firmanın artık yeteri kadar bütçe ayıramadığı tahmin ediliyor. Zira şirket, on yıla yakın bir süredir ciddi Ar-Ge harcamaları yapıyor. İptal nedeni için Apple’dan resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Apple Car

Tesla CEO’su dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk ise bu habere sessiz kalmadı. Musk, X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Apple Car için “üzüldüğünü” gösteren emojiler paylaştı.

İlginizi Çekebilir – 100 bin TL’ye satılan Vision Pro’nun maliyeti ortaya çıktı!

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz