Ana Sayfa Haberler En güvenilir kripto para borsaları

En güvenilir kripto para borsaları

0

Kripto para birimleri, işlemleri doğrulamak adına üçüncü bir finans merkezine gereksinim duymayan dijital ödeme sistemleridir. Eşler arası olarak geliştirilen sistemler, yalnızca çevrim içi veri tabanlarındaki belirli işlemlerin tanımlanmasını sağlayan dijital girişlerle var olur. Bununla birlikte işlemler, herkese açık bir defterde kayıt altında tutulur. Bu defterde kayıtların tamamı açıkça görüntülenirken kimlerin yaptığına dair net ve kesin bilgiler yoktur. Elde edilen kripto paralarsa farklı dijital cüzdanlarda saklanır.

Kripto para birimine sahip olanların elinde, geleneksel fiat sistemlerinin aksine fiziksel bir meta bulunmaz. Tamamen dijital olduğu için işlemler sadece kripto borsaları üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu bağlamda Bitcoin ve altcoin’lere sahip olmak isteyenlerin öncelikle güvenilir bir borsa seçerek yatırım yapmaya başlaması önemlidir. Seçilen borsalar; arayüz, işlem ücreti, desteklenen kripto para birimleri gibi özelliklerine göre farklılık gösterir. Bu içerikte dünyanın en güvenilir kripto borsaları ve sunmuş oldukları avantajlara dair detayları görebilirsiniz.

Binance

2017 yılında kripto pazarına hızlı bir giriş yapan Binance, günümüzde dünyanın en büyük kripto para borsası olarak kabul edilir. 2018 yılından itibaren bu unvanı elinde tutan platformun kurucusu Changpeng Zhao’dur.

Binance günlük olarak yaklaşık 65 milyar dolar işlem hacmine sahiptir. Borsanın en büyük işlem hacmi 100 milyar dolardır ve piyasada kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Yıllık işlem hacminin 7,7 trilyon dolar civarında olduğu tahmin edilen Binance, 350’den fazla kripto varlığa ev sahipliği yapar.

Dünyanın dört bir yanında 140 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan Binance, Türkiye’de de büyük bir kitleye sahiptir. En iyi Türk kripto para borsası listesinde ilk sırada yer alan platform, ülkemizde 2020 yılından beri BinanceTR adı altında hizmet vermektedir. Aynı zamanda;

  • 2022 yılı verilerine göre spot işlemleri 300 milyardır.
  • 7/24 ve 40 farklı dilde müşteri hizmetleri desteği bulunur.
  • Binance Research üzerinden kullanıcılarına sektörel analizler ve tarafsız bilgiler sunar.
  • Binance NFT adında bir NFT pazarına sahiptir.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama protokollerini destekler.
  • Fransa, İtalya, Litvanya, İspanya, Polonya başta olmak üzere birçok düzenleyiciyle işbirliği yapmaktadır. Düzenleyici lisanslar, kayıtlar, yetkilendirmeler ve onaylara sahip bir platformdur.
  • Binance üzerinde işlem yapılabilecek kripto piyasaları da oldukça fazladır.

Kullanıcılar;

  • BNB,
  • BTC,
  • SOL,
  • USDT,
  • XRP,
  • DOGE,
  • DOT,
  • UNI,
  • FIL başta olmak üzere 300’ün üzerinde dijital varlıkla işlem yapabilir.

Platform kurulduğu günden bu yana önemli gelişmelere de imza atmıştır. 2019 yılının Ocak ayında, Visa ve Mastercard başta olmak üzere kredi kartlarıyla kripto para satın alınmasını mümkün kılmak adına Simplex ile ortaklık kurduğunu duyurmuştur. Platform üzerindeki bu satın alımlar, Simplex’in yerel para politikalarına tabidir.

Binance TR

Binance, 2020 yılında Türkiye’de “Binance TR” adıyla hizmet vermeye başlayan bir platforma da sahiptir. TRY işlemlerinin gerçekleştirilmesine imkan tanıyan bu platformda kullanıcılar, kişisel hesapları üzerinden alım-satım işlemlerine dahil olabilir. Bununla birlikte Binance TR üzerinden de kripto para alım-satımı yapmak mümkün hale gelmiştir.

Coinbase

Coinbase, 2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından kurulmuştur. İşlem hacmi, ve kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olarak kabul edilir. Halka açık olan nadir kripto şirketlerinden biri olma unvanını da elinde tutmaktadır.

Yüzlerce ülkede hizmet veren Coinbase’in yıllık işlem hacmi 154 milyar dolar üzerindedir. Borsada yüzlerce kripto para işlem görse de şirket bu noktada seçici davranmaktadır. Bu nedenle Binance veya diğer platformlarda yer alan bazı varlıklar, Coinbase’de mevcut değildir.

Başta İngilizce ve Rusça olmak üzere birçok dilde arayüze sahip olan platformda, Türkçe dil seçeneği de yer alır. Birçok ödeme seçeneğiyle işlem yapılmasına olanak tanıyan borsa, Coinbase Card isimli, Visa özellikli bir banka kartıyla kullanıcılarının özel olarak kripto para alım satım yapmasına olanak tanır.

2023 verilerine göre Coinbase geliri, 162 milyon ABD dolarıdır. Kullanıcılarına 250’den fazla kripto para üzerinde işlem yapma imkanı tanımıştır. Platform, Coinbase Earn adında eğitim videolarının yer aldığı ve çeşitli sınavlara tabi tutulan kullanıcılar için az miktarda altcoin kazanma şansı tanıyan bir sisteme de sahiptir. Kolay bir arayüz sunması da tercih edilme oranını artırmıştır.

Kraken

Dünyanın en eski kripto para borsaları arasında yer alan Kraken, 2011 yılından beri kesintisiz olarak blockchain sisteminde hizmet vermektedir. 2013 yılında resmi olarak kripto para borsası olan faaliyetlerine devam eden şirket, Amerika merkezlidir. Kurucusu Jesse Powell’dır ve birçok para birimiyle işlem yapma imkanı sunar.

Almanya ve Japonya’daki bankalarla da bağlantısı bulunan Kraken, gelişmiş arayüzü ve ticari araçlarıyla öne çıkar. 300’e yakın coin ve 650 civarında işlem çiftine sahiptir. Son verilere göre borsanın işlem hacmi 210 milyar dolardan fazladır.

Türkiye’de de hizmet veren Kraken, Türkçe dil desteğine sahiptir ancak Türk Lirası ile işlem yapılamaz. 10 milyondan fazla müşteriye ulaşan platform 200 civarında ülkede, 7 gün 24 saat aktif müşteri hizmetlerine sahiptir.

KuCoin

2013 yılında “Halkın Borsası” olarak yola çıkan KuCoin, 27 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verir. 750’den fazla coin’le işlem yapma şansı sunan borsa, aldığı düşük komisyon ücretleriyle öne çıkar. Son paylaşılan bilgilere göre şirketin işlem hacmi 23 milyar doları aşmış durumdadır.

Basit bir arayüze sahip olan KuCoin, dünyanın en büyük altcoin borsası olma unvanına sahiptir. 2023 yılından itibaren Türk lirasıyla işlem yapılmasına olanak sağlayan borsa, 1250’den fazla işlem çiftiyle kullanıcılarına her alanda yatırım ve çekim fırsatı sunar. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılabilen site, Çinceden Filipinceye, Rusçadan Almancaya kadar birçok seçenekle çok dilli olma avantajına sahiptir.

OKX

2017 yılında Star Xu tarafından kripto dünyasına kazandırılan OKX, yaptığı anlaşmalarla adından sıkça söz ettirmiştir. Akıllı ticaret yöntemleri ve türev borsa olarak hizmet veren şirket, OKcoin isimli başka bir kripto para borsasına da sahiptir.

OKX, 100’den fazla ülkede 300’den fazla coinle spot, vadeli işlemler, marjin, sürekli swap, madencilik gibi çeşitli yöntemler sunar. 10 milyar dolardan fazla yıllık işlem hacmine sahip olduğu tahmin edilen şirket, borsalar arasında kendi blockchain çözümüne sahip olan nadir firmalardandır.

Bybit

2018 yılında kurulan Bybit, 20 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verir. 3 milyar dolardan fazla toplam varlığa sahip olan borsa, 400’den fazla coini bünyesinde barındırır. Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan şirket 514 işlem çiftine sahiptir.

Merkezi Singapur’da bulunan borsa, NFT pazar yerinden türev ürünlere, spot piyasa işlemlerinden Bybit Earn gibi birçok türü bir arada sunar. Mobil uygulaması da bulunan Bybit, Türkiye’de de hizmet veren en eski kripto borsalarından biridir.

Bitfinex

Bitfinex 2012 yılında ilk kurulduğu zamanlar P2P marj borç verme platformu olarak hizmet vermekteydi. Daha sonra kripto pazarına giriş yapan şirketin sahibi aynı zamanda Tether (USDT) üreticisi iFinex’tir. 150’den fazla coinle işlem yapılabilen borsa, 450’den fazla spot işlem çifti sunar.
Bitfinex’in yıllık 700 milyon dolara yakın ticaret hacmi vardır. 50’den fazla ülkede hizmet veren platform, milyonlarca kullanıcıya işlem yapma imkanı tanımıştır.

Bithumb

Güney Kore merkezli bir kripto para birimi borsası olan Bithumb, 2014 yılında Javier Sim tarafından kurulmuştur. Genel merkezi Seul’da bulunan borsanın 8 milyon kayıtlı kullanıcısı mevcuttur. Aynı zamanda 1 milyon kayıtlı mobil uygulama üyesi olduğu bilinen platformun mevcut kümülatif işlem hacmi, 1 trilyon ABD Doları’nı aşmıştır.

Paribu

Paribu, Türkiye merkezli bir dijital varlık platformudur. 6 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan platformun günlük işlem hacmi, 1,1 milyar dolardır. 125’in üzerinde kripto varlık üzerinde işlem yapma imkanı tanımıştır. Platformda; TL, kripto para ve yerel token işlemleri gerçekleştirilebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz