Ana Sayfa iPhone iPhone 15 Apple, iPhone 15 montajını başka ülkeye taşıyor!

Apple, iPhone 15 montajını başka ülkeye taşıyor!

0

Apple, teknoloji dünyasının gündeminde yer almaya devam ediyor. Şimdi ise şirket, iPhone 15 modelinin montajını Çin’den Brezilya’nın São Paulo şehrindeki Foxconn fabrikasına taşıma kararı aldı. İşte konu ile ilgili ayrıntılar…

iPhone 15 montajı artık Brezilya’da yapılacak!

Aktarılan bilgilere göre Apple, Brezilya’daki Foxconn tesisini genişletecek ve iPhone 15 montajı yapmak için uygun hale getirecek. Şirketin neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor fakat tahminler, firmanın yüksek ithalat vergilerini azaltmaya çalıştığı yönünde. Böylelikle daha az maliyet çıkacak.

iPhone 15 montajı artık Brezilya'da yapılacak!

Bu değişiklik ile birlikte Brezilya’da iPhone 15 fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Şu anda en düşük özelliklere sahip model, 7 bin 300 Brezilya Reaisi (yaklaşık bin 460 dolar) fiyatla satılıyor. Aslında bu bir hayli yüksek. Zira akıllı telefonlar, markanın ana vatanı ABD’de yarı fiyatına satılıyor. Hatta Brezilya, Türkiye’nin ardından en pahalı iPhone’un satıldığı ikinci ülke.

İlginizi Çekebilir – Apple, OLED iPad Pro için geri sayımı başlattı! Yüklü sipariş verdi

Apple’ın iPhone 15’in montajını Brezilya’ya taşımasının bir diğer nedeni ise Çin’e bağlılığını azaltmak. Bu doğrultuda teknoloji devi, bunun için yakın zamanda yeni adımlar atabilir. Aslında bu sadece Apple için geçerli değil. Zira birçok ABD’li şirket, farklı ülkelere taşınıyor. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler yaşanabilir.

Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz