Ana Sayfa Haberler Apple, para akıttığı MicroLED ekran projesini iptal etti!

Apple, para akıttığı MicroLED ekran projesini iptal etti!

0

Apple, diğer teknoloji devleri gibi yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, MicroLED ekran geliştirmeye çalışıyordu. Ancak son gelişmelere göre milyarlarca dolar yatırım yaptığı bu projeyi sonlandırdı. İşte konu ile ilgili ayrıntılar…

Apple, MicroLED ekran teknolojisi çalışmalarını sonlandırdı! Peki neden?

Apple ile ilgili güvenilir kaynaklardan Mark Gurman, teknoloji devinin MicroLED ekran geliştirme projesini sonlandırdığını öne sürdü. Şirket, bu proje için yıllarca milyarlarca dolar yatırım yapmış ve ilk etapta Apple Watch Ultra’ya MicroLED ekran eklemeyi planlamıştı.

Apple, MicroLED ekran teknolojisi çalışmalarını sonlandırdı! Peki neden?

Ancak MicroLED ekran tasarımı için gereken maliyetin yüksekliği ve proje karmaşıklığı nedeniyle Apple, bundan vazgeçti. Akabinde şirket, bu projeden sorumlu ekipteki çalışanları farklı projelere geçirdi. Bazı kişiler ise işten çıkarıldı.

İlginizi Çekebilir – iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 yayınlandı! Eski iPhone’lar unutulmadı

Aktarılan bilgilere göre Apple, Apple Watch ürünleri için OLED ekran kullanmaya devam edecek. Ancak şirketin önümüzdeki yıllarda MicroLED teknolojisi çalışmalarına geri dönebileceği iddiaları var.

Bilmeyenler için MicroLED ekran teknolojisi, çok küçük LED’ler kullanıyor. Standart LED teknolojisine göre daha az enerji tüketen bu ekran, böylece daha fazla enerji tasarrufu yapıyor. Bununla birlikte bu MicroLED, daha keskin kontrast değerleri ve daha hızlı yanıt süreleri sunuyor. Bu da kullanıcı deneyimini artırıyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz