Ana Sayfa Güncellemeler iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 yayınlandı! Eski iPhone’lar unutulmadı

iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 yayınlandı! Eski iPhone’lar unutulmadı

0

Apple, hem yeni nesil cihazları için iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemelerini hem de eski nesil iPhone’lar için iOS 16.7.7 güncellemesini yayınladı. Genel olarak güncellemeler kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik hata düzeltmeleri ve güvenlik yamalarını içeriyor.

iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemesi yayınlandı!

iOS 17.4’ün ardından Apple’ın son büyük güncellemesi iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 bugün itibariyle yayınlandı. Nispeten küçük diyebileceğimiz bu güncellemeler cihazların daha stabil ve güvenli hale gelmesini sağlamak çeşitli hataları gideriyor ve güvenlik açıklarını kapatıyor. Özellikle belirli iPad modellerinde QR kodlarının okunamaması gibi spesifik sorunların da çözüldüğü belirtiliyor.

iOS 17.4.1 güncellemesi

Apple’ın yayınladığı güncelleme notlarına baktığımızda ise iOS 17.4.1’in de önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri sunduğunun belirtildiğini görüyoruz. Fakat hangi hataların düzeltildiği ve hangi güvenlik açıklarının kapatıldığına dair detaylı bilgi verilmedi. Yine de destekleyen cihazlara sahip kullanıcıların en kısa sürede yüklemesi tavsiye ediliyor.

Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’nde büyük değişiklikler içeren iOS 17.4, yeni emojiler, podcastlerde dil bazında metin eşleme özellikleri ve daha fazlası gibi yenilikler sunmuştu. Ancak iOS 17.4.1 güncellemesi esas olarak hata düzeltmeleri ve güvenlik iyileştirmelerine odaklandığı için bu tip yenilikler göremedik. Fakat tüm kullanıcılar daha stabil çalışan bir cihaza kavuşmayı isteyeceğinden kimse yenilik olmayışını sorun etmeyecektir.

Eski iPhone modelleri için yayınlanan iOS 16.7.7 güncellemesi de benzer şekilde bu cihazları güvenlik açısından güncel tutmayı hedefliyor. Güncellemeleri Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden indirebilir ve dilediğiniz zaman yüklemeyi yapabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz