Ana Sayfa Haberler Apple, iOS 18 için gaza bastı! Çinli yapay zeka şirketiyle görüştü

Apple, iOS 18 için gaza bastı! Çinli yapay zeka şirketiyle görüştü

0

Son yıllarda teknoloji alanında önemli ilerlemeler kaydedilmesi ile birlikte yapay zeka alanı da büyük önem kazandı. Bu bağlamda şirketler, yatırımlarını tekrardan gözden geçirdi. Son gelişmelere göre Apple’ın iPhone’ların işletim sistemi iOS için yapay zeka planları var. Şirketin bu planları için Çinli şirketle görüşmelere başladığı iddia edildi.

Apple, iOS 18 sürümünü yapay zeka ile donatacak

Apple, Eylül 2024’te iOS 18‘i yayınlayacak. Bu yeni işletim sistemi, gizlilik ve güvenlik ile arayüz bir yana yapay zeka açısından da önemli yenilikler getirecek. Uzun bir süredir teknoloji devinin bu sürüme üretken yapay zekayı entegre edeceği iddiaları dolaşıyor. Hatta şirketin geçtiğimiz günlerde Google ve OpenAI ile görüşme yaptığı öne sürülmüştü.

Apple, iOS 18 sürümünü yapay zeka ile donatacak

Bugün çıkan bir iddiaya göre Apple’ın Çinli Baidu şirketinin yapay zeka modellerini iOS 18 için lisanslamak üzere görüşme yaptığı öne sürüldü. Ancak burada önemli bir nokta var. Çin yasaları gereğince bu modellerin kullanılabilmesi için devletin onayı gerekiyor. Bu bağlamda Baidu ile yapılacak iş birliğinin yalnızca Çin’i kapsayabileceği iddia ediliyor.

İlginizi Çekebilir – Kutusu açılmamış ilk iPhone, rekor fiyata satıldı!

Apple, üretken yapay zeka için şimdiye kadar birkaç şirketle masaya oturmuş olsa da henüz hiçbir firmayla resmi bir anlaşma yapılmadığı biliniyor. Fakat haziran ayında gerçekleşecek WWDC 2024 etkinliğinden önce bir anlaşmaya varılması kuvvetle muhtemel. Teknoloji devinin üretken yapay zekayı iOS’un hangi alanlarında kullanacağı da belirsizliğini koruyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz