Ana Sayfa Haberler Apple’da dev sızıntı! Eski çalışanına dava açtı

Apple’da dev sızıntı! Eski çalışanına dava açtı

0

Bildiğiniz üzere Apple, büyük bir şirket. Öyle ki dünyanın en değerli firmaları sıralamasında ilk 10’da yer alıyor. Bu bağlamda şirket içinden bilgi sızdırmak isteyenler de hiç eksik olmuyor. Son olarak bununla ilgili bir gelişme yaşandı. Öyle ki Apple, iOS ile ilgili bilgiler sızdıran eski çalışanına dava açtı.

Apple, iOS bilgilerini sızdıran eski çalışanına dava açtı!

Aktarılan bilgilere göre Apple’ın dava açtığı Andrew Aude adlı eski çalışanı, iOS ile ilgili gizli bilgileri birkaç yıl boyunca gazetecilere sızdırmakla suçlanıyor. Bununla birlikte eski çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş ürünler, politikaları ve iş uygulamaları ile ilgili detayları da “tipster” olarak bilinen muhabirlere sattığı söyleniyor.

Apple, iOS bilgilerini sızdıran eski çalışanına dava açtı!

Aude’nin sızdırdıkları arasında şirketin ilk karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’nun ön prototipleri ve iOS için kullanıma sunulan Journal uygulaması ile ilgili bilgilerin de yer aldığı belirtiliyor. Buna göre şirket, eski çalışanın bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini düşünüyor.

İlginizi Çekebilir – iPhone SE 4’ün ekran boyutu sızdı! iPhone 14’ü aratmayacak

Bu durum, ilk olarak bir Apple yöneticisi tarafından fark edildi ve Aude’ye soruldu. Ancak eski çalışan, bilgi sızdırmadığını söyleyerek yöneticinin söylediklerini yalanladı. Tabii daha sonrasında doğru olduğu, hatta telefonundaki bazı konuşma kayıtlarını sildiği ortaya çıktı.

Apple, eski çalışanından tazminat talep ediyor. İki taraftan bu konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak Aude’nin bilgi sızdırdığına dair kanıtlar mahkeme tarafından kabul edilirse hapis veya para cezasıyla sonuçlanabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz