Ana Sayfa Haberler Apple Let Loose etkinliği başlıyor! Neler bekliyoruz?

Apple Let Loose etkinliği başlıyor! Neler bekliyoruz?

0

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple, etkinliklere ara vermeden devam ediyor. 2024 yılının ilk Apple etkinliği olacak Let Loose, tamamen iPad odaklı olacak. 7 mayıs tarihinde yani yarın düzenlenecek Apple Let Loose etkinliği hakkında daha fazla detay ortaya çıktı. İşte Apple Let Loose etkinliğinde tanıtılacak yeni iPad modelleri ve beklenen her şey…

Bu etkinlikte özellikle yeni iPad modellerini ve aksesuarlarını tanıtması beklenen Apple, yine büyük yenilikler duyuracak gibi görünüyor. 2023 yılında herhangi bir donanım yeniliğine gidilmeyen iPad satışlarının düşmesi Apple’ı bu sene yenilik getirmeye zorladı. Yeni nesil iPad’ler ve Apple Pencil gibi ürünlerin tanıtılacağı etkinlik 7 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye saati ile 17.00’de başlayacak.

Apple iPad Air 2024

Tabii ki etkinlikte dikkat çeken en önemli cihazlardan biri de yeni nesil iPad Pro’lar olacak. İddialara göre Apple, yeni 12.9 inç ve 11 inç iPad Pro modellerini duyuracak ve bu tabletler OLED ekrana sahip ilk iPad’ler olacak. OLED panel sayesinde gelişmiş parlaklık ve kontrast ile gelen iPad Pro’lar daha etkili siyah görüntü sunabilecek.

12.9 inç modeli için yüzde 20 daha az kalınlık beklenirken, 11 inçlik iPad Pro’da bu oran yüzde 15’e kadar düşüyor. Bu incelik oranlarından dolayı daha küçük bataryaya sahip olacağı öne sürülen iPad Pro’ların OLED optimizasyonu ile kullanıcıları üzmeyeceği söyleniyor.

iPad Pro 2024

Beklentilerden biri de Apple’ın bir şaşırtmaca yapıp M4 işlemciyi yeni nesil iPad Pro modelleri ile tanıtması. Özellikle yapay zeka odaklı olacak işlemci Pro versiyonlarda kullanılabilir. Ancak Apple’ın beklendik hareketi yapı M3 işlemciyi cihazlarında kullanması daha yüksek ihtimal. Ayrıca, tanıtılacak iPad Pro’larda ön kameranın uzun kenara taşınması bekleniyor ki bu da daha profesyonel bir kullanım sağlayacak.

12.9 inç ve 10.9 inç iPad Air

Eğer bu iddialar gerçek olursa, ilk defa geniş bir iPad ekranı, Pro modelini geçmiş olacak. Bazı iddialara göre 12.9 inçlik iPad Air modeli, mevcut Pro’daki mini-LED teknolojisini kullanacağını ortaya çıkarsa da Apple, önceki versiyonlarda bulunan LCD teknolojisini yeni nesil iPad Air’lerde kullanmaya devam edecek gibi duruyor. Ayrıca iPad Air için yeni renk seçeneklerini Apple Let Loose etkinliğinde görebiliriz.

Yeni Magic Keyboard ve Apple Pencil 3

Tanıtılacak ürünlerden en dikkat çekenlere yeni Magic Keyboard ve 3. nesil Apple Pencil da katılacak. Mevcut klavyenin aksine yenisi alüminyum bir tabana sahip olarak daha gerçekçi bir laptop hissiyatı oluşturacak. Ayrıca Magic Keyboard’ın daha geniş bir izleme dörtgenine de sahip olması bekleniyor fakat iPad Air modellerine uyumlu olmayacak.

Apple Pencil 3’ün ise daha iyi resim yapmayı sağlayacak ve kullanım açısından daha iyi deneyimler sunacak manyetik olarak değiştirilebilir uçlara sahip olması bekleniyor. Yeni nesil Pencil’ın yalnızca Pro için kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Yeni Apple Pencil ile birlikte USB-C güncellemesine gidip gitmeyeceği kesin olmayan markanın kullanıcıları büyük beklenti içerisinde.

Apple Magic Keyboard Apple Pencil 3 Let Loose

Ayrıca son çıkan sızıntılara göre Apple Pencil Pro koduyla Apple’ın Japonya’daki websitesinde ortaya çıkan yeni nesil aksesuarın hangi modellerle uyumlu olacağı veya sadece bir güncelleme mi olacağı henüz bilinmiyor.

iPad mini 7 ve iPad 11 tanıtılmayacak

Ortaya çıkan raporlara göre Apple, iPad mini 7 ve iPad 11 modellerini henüz tanıtmayı düşünmüyor. Eylül ayındaki etkinlikte daha düşük bütçeli bir iPad tanıtması mümkün olan marka, şimdilik üst segment ile ilgileniyor.

Peki ya siz Apple Let Loose etkinliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz