Ana Sayfa Haberler Apple kutudan sadece şarj aletini çıkarmadı!

Apple kutudan sadece şarj aletini çıkarmadı!

0

Apple, ilk iPhone’dan itibaren kutulara her zaman bir çıkartma koymuştur ve son iPhone serisi 15’te dahil olmak üzere tüm telefon ve iPad’lerde Apple logolu çıkartma çıkmaya devam ediyor. Şirket, 7 Mayıs 2024 tarihinde yeni M4 işlemcili iPad‘lerini tanıttığı Let Loose etkinliğini gerçekleştirdi ve tabletlerini ön satışa çıkardı. Apple, yeni iPad ile kutudan sadece şarj aleti kaldırılmıyor.

Apple’ın yeni iPad tabletleri Let Loose etkinliğinin ardından satışa çıktı. Apple’ın sitesinde ilk dikkat edilen şey kutu içeriğinden şarj aletinin kalkması oldu. Lakin bugünlerde gelen yeni bir sızıntıya göre Apple’ın çevreyi koruma hedefleri yüzünden kutu içeriklerinden artık Apple logolu çıkartma çıkmayacak.

Apple, yaklaşık 17 yıldır kutusundan çıkan Apple logolu çıkartmayı kutusundan kaldırıyor.

Şirket, 2020 yılında iPhone 12 serisini tanıttığında çevreyi koruma amaçlı kutudan şarj adaptörünü kaldırdı. Apple’dan sonra Samsung gibi diğer üreticilerde kutularından şarj adaptörlerini kaldırmaya başladı. Şirket, 2020’den beri kutusundaki plastik miktarını azaltmak için çalışmalar yapıyor. Dört yıldan beri kutudaki plastik oranını yavaş yavaş azaltan şirket kutunun ham maddesine kadar değişiklikler yaptı. Geçtiğimiz haftalarda Şirket, FineWoven adlı geri dönüşüm malzemesinden yaptığı kılıflarının üretimini dayanıksız olduğunu söyleyerek durdurdu.

https://shiftdelete.net/10-dakikada-apple-etkinligi-ozeti

Ayrıca mart ayında piyasaya sürülen M3 MacBook Air’de logolu çıkartma olduğu görünüyorken şubat ayında piyasaya sürülen Apple Vision Pro’da logolu çıkartma görünmüyor. Sosyal medyadaki söylentilerde şirketin artık Appel logolu çıkartma koymayacağını gösteriyor. Apple Store’lar yalnızca sınırlı bir talep üzerine yeni bir iPad Pro ya da iPad Air talep ettiğinizde sizlere çıkartma içeren gönderiler verebiliyor.

Sizler Apple’ın logolu çıkartmaları çıkarması hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi yorumlarda yazmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz