Ana Sayfa Apple iPhone’lar için yapay zeka rüzgarı: iOS 18 ile gelecek

iPhone’lar için yapay zeka rüzgarı: iOS 18 ile gelecek

0

OpenAI destekli ChatGPT ile başlayan yapay zeka rüzgarı, kısa süre içinde tüm dünyaya yayıldı. Teknoloji devi Apple da yapay zekayla ilgili çalışmalarına son hızla devam ediyor. Bloomberg kaynaklı yayınlanan habere göre Apple, aylardır devam eden görüşmeler sonunda OpenAI ile anlaşmaya vardı. İki firma, iPhone modellerine yapay zeka entegre etmek için bir araya gelecek. Peki, söz konusu özellikler neler olacak ve ne zaman açıklanacak? Hep birlikte göz atalım.

Yapay zeka, iPhone modellerine iOS 18 ile gelecek

Apple, cihazlarına yapay zeka entegre etmek uzun süredir Google ile görüşüyordu. Fakat Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre şirket, yapay zekayı iPhone modellerine getirmek için OpenAI ile anlaştı. ChatGPT kurucusu firma, iOS 18 ile getireceği yapay zeka desteğiyle iPhone modellerini daha kullanışlı hale getirecek.

iOS 18 güncellemesiyle gelmesi beklenen yapay zeka özellikleri, gelecek ay gerçekleştirilecek WWDC 2024‘te açıklanacak. Fakat özelliklerin neler olacağı ya da bir sohbet robotu mu geleceği bilgisi gizliliğini hala koruyor. Henüz resmi olarak açıklanmayan anlaşma için Apple analisti Mark Gurman şu sözleri dile getirdi:

Durumun özel olması nedeniyle kimliğinin açıklanmasını istemeyen kişiler, iki tarafın (OpenAI ve Apple) Apple’ın bir sonraki iPhone işletim sistemi olan iOS 18’deki ChatGPT özelliklerini kullanma anlaşmasının şartlarını tamamlamakta olduğunu söyledi. Apple’ın ayrıca Google ile de Gemini için görüşmelerde bulundu. Bu görüşmeler bir anlaşmaya varmadı ancak devam ediyor.

Öte yandan Apple’ın ünlü CEO’su Tim Cook da yapay zeka alanında “yeni bir çığır açmayı” planladıklarını daha önce yaptığı açıklamalarda belirtmişti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, iPhone modellerine yapay zeka destekli bir sohbet robotu getirecek mi? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz