Ana Sayfa Apple iOS 17.5 güncellemesinde çıldırtan sorun: Silinen fotoğraflar geri geldi!

iOS 17.5 güncellemesinde çıldırtan sorun: Silinen fotoğraflar geri geldi!

0

Apple, cihazlarının güvenliğini korumak ve yeni özellikler eklemek için sık sık yeni güncelleme yayınlıyor. Kullanıcılar da yeni özellikleri keşfetmek ve cihazlarının güvenliğini sağlamak için güncellemeleri cihazlarına yüklüyor. Fakat firmanın kısa süre önce yayınladığı iOS 17.5 güncellemesinde bir sorun ortaya çıktı. iPhone kullanıcılarının belirttiğine göre iOS 17.5 güncellemesini yükleyen kullanıcılar, sildikleri fotoğrafları telefonlarında yeniden görmeye başladı. Sosyal medya hesaplarından durumu paylaşan iPhone kullanıcıları, konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdi. Peki, söz konusu sorunun bir çözümü var mı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 17.5 güncellemesi, güvenlik sorununa neden oldu

iOS 17.5 güncellemesini yükleyen iPhone kullanıcıları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda silinen fotoğrafların iCloud’da yeniden göründüğünü paylaştı. Sosyal medyada bu paylaşımı gören birçok iPhone kullanıcısı, aynı sorunu kendilerinin de yaşadığını belirtti. Sorun, yalnızca iOS 17.5 ve iOS 17.5 Beta 4 güncellemesini yükleyen kullanıcılarda ortaya çıkıyor.

Gelen paylaşımlardan biri ise şu şekilde:

“İki yıl önce çektiğim bir fotoğraf aniden fotoğraflar uygulamamın üst kısmında yeniden belirdi. Fotoğrafları düzenli olarak bilgisayarıma aktarmak için fotoğraf kitaplığımdan siliyorum bu da durumu daha da tuhaf hale getiriyor. Yeni veriler yazıldıkça bu veriler eninde sonunda bozulacağı için iPhone’umdan tamamen kaybolması gerekirdi. Tek açıklamam bu fotoğrafın bir şekilde iCloud’da kalmış olması. Bu daha önce başkasının başına geldi mi?”

Apple ise konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Söz konusu sorunun iOS 17.3 güncellemesinde meydana gelen bir fotoğraf senkronizasyon hatasını düzeltmeye çalışırken ortaya çıktığı düşünülüyor. Öte yandan silinen eski fotoğrafların gerçekten silinmiyor mu ya da Apple tarafından yedekleniyor mu sorularını akıllara getirdi. Sorunun henüz herhangi bir çözümü yok. Fakat firmanın yayınlayacağı yeni bir güncellemeyle birlikte durumun düzeltileceği tahmin ediliyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? iOS 17.5 güncellemesinden sonra benzer bir sorun yaşadınız mı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz