Ana Sayfa Apple Apple, iPhone’ları yapay zeka desteğiyle geliştirecek

Apple, iPhone’ları yapay zeka desteğiyle geliştirecek

0

Yapay zeka, birçok farklı alanda kullanılmaya devam ediyor. Bu alanlardan en önemlisi de tabii ki teknoloji. Firmalar, ürettikleri teknolojik ürünlere yapay zeka desteği ekleyerek en iyi hale getirmeye çalışıyor. Apple da gelecek ay gerçekleştireceği WWDC’de iOS 18 güncellemesinde Apple Ajax LLM’in iPhone’lar için yapay zeka desteği sunacak. Peki Apple Ajax LLM desteği, iPhone’lar için neyi değiştirecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple Ajax LLM, mevcut iOS özelliklerini geliştirecek

10 Haziran tarihinde yapılacak WWDC’nin yaklaşmasıyla birlikte iOS 18 ile gelecek muhtemel yenilikler ve değişiklikler belli oldu. iMore tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, Ajax LLM’in mevcut iOS özelliklerini geliştirecek. Teknoloji devi, iPhone’lara yeni özellikler eklemek yerine mevcut özelliklere yapay zeka desteği ekleyecek.

iPhone’lar için yapay zeka desteği; Safari, Siri, Mesajlar ve Spotlight Search için ön planda olacak. Yapay zeka; Mesajlar uygulamasında kullanıcılar için konuşmaları özetleyecek ve yanıt yazmada yardımcı olacak. Spotlight Search’ü ise daha akıllı hale getirecek ve daha alakalı sonuçlar sunmada etkili olacak.

iOS 18 güncellemesi ile gelecek Apple Ajax LLM, Siri’yi de daha akıllı hale getirecek ve asistanlık konusunda iPhone kullanıcılarına daha fazla destek olmasını sağlayacak. Kaynak tarafından belirtilene göre Apple, tüm bu yenilikleri yaparken kullanıcıların gizliliğini de en iyi şekilde korumayı hedefliyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki WWDC etkinliğinde Apple’ın yapay zeka alanında büyük bir çıkış yapması bekleniyor. Çünkü OpenAI’ın geçen haftalarda yaptığı Bahar Güncellemesi ile yapay zeka alanındaki gelişmelerin hız kazanacağı görünüyor. Apple ise yapay zeka alanında yeni bir hamle yapacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Ajax LLM yapay zeka konusunda yeterince etkili olacak mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz