Ana Sayfa AirPods Apple’dan dört ipucu: İşitme sağlığı nasıl korunur?

Apple’dan dört ipucu: İşitme sağlığı nasıl korunur?

0

Sosyal medya ve teknolojik ürünlerin kullanımının artmasıyla insanlarda kulak çınlaması da artmaya başladı. Çünkü rahatsızlığa neden olan bu durum, insanların yüksek sese maruz kalmasıyla ortaya çıkıyor. Apple ise her zamanki gibi müşterilerinin en az zararı görmesi için teknolojik ürünlerinden nasıl destek alınacağını açıkladı. Peki kulak çınlaması yaşayan ya da işitme sağlığı ile ilgili problem yaşayan bir Apple müşterisi teknolojik ürünlerini nasıl kullanmalı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, işitme sağlığı ile ilgili problem yaşayan müşterileri için ipucu verdi

Sosyal medyada yer alan içerikler ve teknolojik ürünlerden yükselen sesler, insanlarda kulak çınlamasına neden oluyor. İnsanlar için oldukça rahatsız edici olan kulak çınlaması, zaman zaman ağrıya da neden oluyor. Apple da müşterilerinin bu durumdan en az etkilenmesi için bazı ipuçları verdi.

Firma, kulak çınlaması yaşayan müşterilerinin öncelikle aşırı gürültülü ortamlardan uzak durmasını belirterek teknoloji ürünleriyle ilgili ipuçlarını şu şekilde sıraladı:

  • Gürültü Uygulaması: Apple Watch kullanıcıları, Gürültü uygulamasıyla çevresel gürültü seviyelerini takip ederek kullanıcılarının işitme sağlığını etkileyebilecek durumlar için uyarıda bulunabilir.
  • Sağlık Uygulaması: iPhone kullanıcıları, Sağlık uygulamasından maruz kaldıkları ses seviyelerini takip ederek Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını aşıp aşmadığını takip edebilir.
  • Çevresel Ses Azaltma: Apple Watch kullanıcıları, AirPods Pro ya da AirPods Max takarken çevredeki seslerin yükselip alçaldığını takip ederek kulaklıklarının sesini ortama göre ayarlayabilir.
  • Aktif Gürültü Engelleme ve Yüksek Ses Azaltma: AirPods Pro için olan Aktif Gürültü Engelleme, harici sesleri algılamak için mikrofonu kullanır ve daha sonra gürültüyü karşılayarak kullanıcı duymadan önüne geçer. AirPods Pro 2. nesil için olan Yüksek Ses Azaltma, çevredeki sesleri de duymak isteyen kişiler için sesin doğruluğunu koruyup azaltarak kullanıcıya iletir.
  • Yüksek Sesi Azaltma Seçeneği: iPhone kullanıcıları, Ayarlar>Sesler ve Dokunuş>Yüksek Sesi Azalt seçeneğiyle kulaklığın yüksek seste çalışmasını engelleyerek işitme sağlığını korur.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz işitme sağlığınızı korumak için neler yapıyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz