Ana Sayfa Apple OLED ekranlı MacBook için tarih verildi! İşte tarih

OLED ekranlı MacBook için tarih verildi! İşte tarih

0

Apple, geçen hafta Let Loose etkinliğini gerçekleştirdi. Firma bu etkinlikte bir değişiklik yaparak ilk kez bir iPad modelinde “Tandem OLED” ekran kullandı. Apple için bir ilk olan bu değişiklik, Ultra Retina XDR olarak adlandırılıyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre teknoloji devi şirket, OLED ekranı yeni tanıtacağı Mac modellerinde de kullanacak. Peki, OLED ekranlı MacBook modelleri ne zaman çıkacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

OLED ekranlı Mac için 2026 yılı işaret edildi

Apple, Let Loose etkinliğinde tanıttığı M4 işlemcili iPad modelinde ilk kez OLED ekran kullandı. Yeni iPad Pro modelinin ilk versiyonlarında bir HDR hatası bulunsa da bu değişiklik Apple için ileriye doğru atılan bir adımın ilki oldu. Çünkü Omdia raporuna göre Apple, OLED ekran teknolojisini sadece iPad’lerle bırakmayarak OLED ekranlı Mac modellerini de 2026 yılında tanıtacak.

Omdia tarafından belirtilene göre Apple’ın Mac modellerinde de OLED ekrana yönelmesi, dizüstü bilgisayar pazarındaki OLED talebinde önemli bir artışa neden olacak. Birçok teknoloji firması da OLED panelleri, üst segment dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerinde kullanacak.

Öte yandan bir tedarik raporu, 13 inç büyüklüğünde bir OLED MacBook Air’in şu anda geliştirme aşamasında olduğunu ve Samsung Display’in de Apple’ın tek tedarikçisi olduğunu belirtiyor. MacBook Air ekranlarında 6. nesil OLED ekran teknolojisi kullanılırken MacBook Pro ve iPad Pro modellerinde ise 8. nesil OLED ekran teknolojisi kullanılması bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz