Ana Sayfa Apple Yapay zeka, iPhone’a entegre ediliyor: Siri daha akıllı olacak!

Yapay zeka, iPhone’a entegre ediliyor: Siri daha akıllı olacak!

0

Apple, haziran ayında gerçekleştireceği etkinlikte iOS 18 güncellemesini tanıtacak. iOS 18 güncellemesi, büyük oranda yapay zeka destekli yenilikler içerecek. Bu yenilikler, Apple’ın popüler asistanı Siri’yi de etkileyecek. Siri, iOS 18 güncellemesinin getireceği yapay zeka desteğiyle çok daha akıllı hale gelecek. Peki, iPhone’lara yapay zeka desteği getirecek iOS 18 güncellemesi, Siri için neleri değiştirecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesi sayesinde Siri, Apple uygulamalarını yönetecek

Apple, haziran ayında yapacağı etkinlikte iOS 18 güncellemesini tanıtacak. Yeni güncelleme, mevcut iPhone özelliklerine yapay zeka desteği ekleyecek. Yapay zekadan etkilenecek özelliklerden biri de tabii ki iPhone’un kişisel asistanı Siri olacak.

Siri, yeni güncelleme sayesinde uygulamaları yönetecek. Sanal asistan; mesaj okuma, mesaj yanıtlama, çalmaya başlama gibi görevleri yerine getirecek. Fakat bu görevler sadece Apple’ın kendi uygulamaları için geçerli olacak. Siri, ilk etapta tüm uygulamaları yönetemeyecek.

Kişisel asistan aynı zamanda cihaza kaydedilen toplantıları özetleme, fotoğrafları düzenleme ve e-posta oluşturma gibi konularda da iPhone kullanıcılarına yardımcı olacak. Bu özellikler bakımından Siri, OpenAI’ın yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT ile benzerlik gösterecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, iOS 18 güncellemesinde ChatGPT destekli bir sohbet robotunu da iPhone modellerine ekleyecek. Teknoloji analistleri tarafından şimdilik AppleGPT olarak adlandırılan sohbet robotunun Siri ile rekabet etmesi bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın iOS 18 güncellemesiyle getireceği yapay zeka desteği yeterli olacak mı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz