Ana Sayfa Apple Apple, Sunucularını Hackleyen 16 Yaşındaki Genç Hakkında Açıklama Yaptı

Apple, Sunucularını Hackleyen 16 Yaşındaki Genç Hakkında Açıklama Yaptı

0
Apple Hack Genç

Apple, Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan 16 yaşındaki bir öğrencinin sunucularına bir yıl içinde birden çok kez izinsiz erişim sağladığı iddialarını kısmen yalanladı. Teknoloji devi Apple, gencin kişisel müşteri verilerine erişim sağladığı iddialarını ise reddetti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/16/apple-sunucularini-hackleyen-genc-tutuklandi/]

Apple Açıklama Yaptı

The Guardian’a konuşan Apple sözcüsünün açıklaması;

Apple’da ağlarımızı dikkatli bir şekilde koruyoruz. tehditleri tespit etmek ve bunlara yanıt vermek için çalışan özel bilgi güvenliği uzmanları ekiplerimiz var.

Bu durumda ekiplerimiz yetkisiz erişimi keşfettiler ve olayı kolluk kuvvetlerine rapor ettiler. Kullanıcılarımızın veri güvenliğini en büyük sorumluluklarımızdan biri olarak görüyor ve bu olayın hiçbir yerinde müşterilerimizin kişisel verilerinden taviz verilmediğini garanti ediyoruz.

Avustralyalı haber sitesi The Age, 16 yaşındaki Avustralyalı gencin Apple sunucularından 90 GB’lık gizli verileri indirdiği ve müşteri hesaplarına eriştiğini öne sürmüştü. Gencin indirdiği gizli dosyaları ve müşteri hesaplarını bilgisayarında “hacky hack hack” klasöründe sakladığı tespit edildi.

Apple sunucularına izinsiz erişim ile gencin tam olarak hangi verileri indirdiği belli değil. Yaşı ve hack topluluğunda tanınmasından dolayı gencin ismi gizlilik esas alınarak açıklanmadı, ancak Avustralyalı Çocuk Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Gencin yakalanana kadar Apple’ın sunucularına kusursuz bir şekilde erişmek için çalıştığı ve birçok kez sunuculara erişim sağladığı belirtiliyor.

Apple’ın yetkisiz erişimi tespit etmesi ve FBI’yı uyarmasıyla uluslararası soruşturma başlatıldı. Gencin evinde yapılan aramada hack işleri için kullandığı dizüstü bilgisayarı ve yardımcı araçlar bulundu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz