Ana Sayfa Apple Apple Store’larda “Kod Saati” Etkinlikleri Başlıyor!

Apple Store’larda “Kod Saati” Etkinlikleri Başlıyor!

0
Apple Store'larda

Apple yaptığı açıklamada “Kod Saati” ismini verdiği yeni bir etkinliği 1-14 Aralık tarihleri arasında yapacağını duyurdu.

Müşteriler, başlayacak olan etkinliklere an itibariyle ücretsiz bir şekilde kayıt yapabilir. Hemen her yaştan herkes için etkinlik, çocukları da unutmuyor. 6-12 yaş arasındaki çocuklar da bu etkinlikten yararlanabilecek.

Çocuklar yapılan etkinliklerle beraber robotik ve kodlamanın temel yapısını öğrenebilecek. 12 yaş üstündeki katılımcılar ise kodlama öğrenmek için Swift programlama dilini öğrenmek için iPad kullanılan oturumlara katılabilecek.

Apple’ın kendi mağazalarında gerçekleştirdiği bu oturumlar için kayıtlar, ‘Today at Apple’ bölümü mevcut.

Etkinlikteki eğitimciler, Swift ve firmanın yeni kod saati kolaylaştırıcı kılavuzunu kullanarak kendi sınıflarında bunları öğretecek.

Firma, bu programı 2016 yılından bu yana gerçekleştiriyor. Ayrıca firmanın verdiği rakamlara göre dünya genelinde 5000’den fazla okul ve eğitim kurumları “Herkes Kodlama Öğrenebilir” müfredatını kullanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz