Ana Sayfa Haberler iPhone 5s, iPhone 5c ve Apple Store Türkiye için geri sayım başladı

iPhone 5s, iPhone 5c ve Apple Store Türkiye için geri sayım başladı

22

Apple sonbahar döneminde yine gaza basmış durumda: iPhone 5s ve iPhone 5c Türkiye’de resmi olarak 1 Kasım’da satışa sunuluyorApple Store Türkiye hazırlıkları tamamlanmak üzere, açılış için gün sayılıyor. Yeni iPad ve MacBook Pro’lar 22 Ekim’de geliyor. OS X 10.9 Mavericks’in lansmanı ise artık an meselesi…

Bayram öncesindeki son iş gününde gündemdeki konuları toparladığım bu yazıyla güzel bir cuma diliyorum şimdiden… 🙂

Sihirli elma apple store 2 1

iPhone 5S ve iPhone 5C 1 Kasım’da Türkiye’de!

Apple önceki gün paylaştığı bir basın bülteni ile 1 Kasım’da Türkiye’nin de dahil olduğu bir çok ülkede iPhone 5s ve 5c’yi resmen satışa sunuyor. Böylece geçtiğimiz yıllara göre Apple çok daha önce (yaklaşık 1,5 ay) yeni iPhone’u ülkemize getirmiş oluyor.

Sihirli elma iphone 5s 5c ios 7 2

Geçtiğimiz senelerde genelde Eylül’de yapılan lansmanların ardından iPhone’un Türkiye’ye gelmesi Aralık ayını buluyordu. Bu sene de hepimizin beklentisi bu yönde olmasına rağmen Apple 25 Ekim’de 35 ülkede, ardından 1 Kasım’da da 16 ülkede iPhone lansmanını yaparak toplamda 62 ülkede resmen iPhone satışına başlamış olacak.

Sihirli elma iphone 5c 1

Böylece biz de artık yaklaşık 1,5 ay içerisinde iPhone 5s ve iPhone 5c’ye kavuşmuş olacağız. 🙂

Apple Store Türkiye için geri sayım başladı!

Sıcak olan bir diğer konu da elbette geçtiğimiz seneden beri hızla artan Apple Türkiye ve Türkiye’deki Apple Store konuları. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz seneden itibaren pek çok gelişme ile Apple’ın Türkiye’deki etkinliği günden güne artmıştı:

Ve bu sürecin ardından artık biz de Apple Store’ları beklemeye başlamıştık. Ancak yaz ayları geçmesine rağmen ne yazık ki beklenen açılış bir türlü gerçekleşmemişti. Bunun temel olarak da elbette Apple Store’ların yer alacağı AVM’lerin tamamlanamaması konuşuluyordu.

Sihirli elma apple store 5th ave

Ancak bugün itibariyle İstanbul’daki ilk Apple Store’a ev sahipliği yapması beklenen Zorlu Center açıldı, ve bu açılışla birlikte elbette Apple Store haberleri ve dedikoduları da hız kazandı. 🙂

Bir yandan Apple’ın mağazasının tamamlanmak üzere olduğu ve 1 Kasım’daki iPhone lansmanında açılabileceği konuşulurken, diğer yandan da açılışın Ocak 2014’te olacağı paylaşılıyor.

Zorlu Center'daki Apple Store
Zorlu Center’daki Apple Store

Açıkçası ne zaman açılacağını ben de bilemiyorum, ancak açıldığında çok özel ve çok güzel bir Apple Store olacağını tahmin ediyorum. 🙂 Çünkü Zorlu Center’da açılacak olan Apple Store, New York’daki 5th Avenue’da olduğu gibi kübik bir girişe sahip olacak gibi görünüyor.

Zorlu Center'daki Apple Store
Zorlu Center’daki Apple Store

Bu şekilde birden fazla kata yayılacak olan İstanbul Apple Store ile ilgili eğlenceli bir videoyu da muhtemelen açılıştan sonra Apple’ın ilk etkinliğinde izleyebileceğiz. 🙂

Apple’ın yeni iPad, iPad mini ve MacBook Pro’ları tanıtacağı etkinlik 22 Ekim’de!

Tüm bu gelişmelerin yanında Apple lansmanları devam ediyor. Apple’ın geçtiğimiz sene olduğu gibi iPhone lansmanının ardından yeni iPad ve MacBook Pro’ları tanıtacağı etkinliğinin de 22 Ekim’de gerçekleşmesi bekleniyor. Bunun doğru olup olmadığını 15 Ekim akşamı davetiyeler gönderildiğinde hep birlikte göreceğiz… 🙂

Sihirli elma ipad mini2

Eğer dedikodular doğru çıkar da Apple 22 Ekim için bir lansman planlarsa bu etkinlikte yüksek ihtimalle şu ürünleri göreceğiz:

  • 5. nesil iPad
  • 2. nesil iPad mini
  • Yeni MacBook Pro ailesi
  • Yeni Retina MacBook Pro ailesi

Ve belki de farklı yeni ürünler de… 🙂

Sihirli elma retina macbook pro

Mavericks ne zaman çıkıyor?

Elbette Mac’imizin yepyeni işletim sistemi Mavericks’i de unutmadık. 🙂 iOS 7 ile birlikte WWDC’de tanıtılan Mavericks’in geçtiğimiz hafta itibariyle son beta’sı da yayınlandı. Böylece artık Mavericks de lansmana hazır hale geldi.

Sihirli elma os x 10 9 mavericks 1

Apple muhtemelen bu etkinlik sonrasında Mavericks’i de yayınlayarak tüm Mac kullanıcılarının yeni işletim sistemine geçiş yapmasına imkan sağlayacaktır. Ancak şimdilik lansman için net bir tarih yok.

Mavericks’in ilk beta sürümlerini deneyimleyerek daha önce bazı özelliklerine detaylıca değinmiş, yazılar paylaşmıştık. Eğer bu yazıları kaçırdıysanız ya da yeniden bir göz atmak isterseniz aşağıdan bu yazılara ulaşabilirsiniz:

Yelda cem mavericks

Bayram sonrasında hareketli günler bizi bekliyor, iyi enerji depolamak lazım… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


22 Yorumlar

  1. yazı süper gene Göktuğ bey. Cumamız son iş günü olması sebebiyle zaten şendi bu yazıyla da iyice şenlendi. Dün bir forum sitesinde okuduğum habere göre (yazan arkadaş zorlu center yetkilileriyle konuşma imkanı bulmuş) Apple Store açılışı 29 Ekim dedikoduları pek gerçeği yansıtmıyormuş. Çünkü Apple Store da çalışan işçiler türk değil Apple ın kendi ekibindenmiş ve çalışmalarını da Avrupa da ki Apple Store larla beraber yürütüyorlarmış. Yani bir ordalar bir burada. Zorlu AVM de açıldığı için artık sadece gece çalışabileceklermiş ve açılışın yılbaşına sarkacağı ve hatta geçebileceği düşünülüyormuş. Gene söylemekte fayda var birinci ağızdan duyduğum bir durum değil ama en makul yaklaşım ve düşünce bu düşünce sanki.

    • Çok teşekkürler paylaştığınız için. Artık merak ve heyecanla Apple Store’un açılmasını bekler hale geldik. 🙂

      Apple’ın titiz bir çalışma yürütmemesi zaten mümkün değil. Özellikle de oldukça ikonik bir mağaza olacak gibi görünüyor. Adından çok söz ettirecek belli ki 🙂

      • sizin paylaşımlarınız yanında bizim ki neki? 🙂 Şaka bir yana kesinlikle katılıyorum size. İnşallah İstanbul’un simgesi haline de gelir açılacak olan Apple Store.

    • Bi yorum hatırlıyorum. “Fransa mıydı neydi apple store’da çalışıyorum. Türkiye’de yakında zorlu center’da açılacak” diye.
      O yorum sizin miydi?
      Mustafa Tan bile sanki olmaz öyle şey demişti 🙂

      • 29 Ekim’de açılacak diye bir duyum paylaşılmıştı, biz de ona istinaden 29 Ekim’i biraz erken bir tarih olarak yorumlamıştık sanırım. 🙂

        1 Kasım’da iPhone lansmanı olunca insan heyecanlanıyor haliyle… Bakalım net tarih ne zaman belli olacak…? 🙂

  2. Goktug Bey 5s’in ABD’deki tedarik problemleri sona erdi mi? Eger ABD’de problem devam ediyorsa Turkiye’de satisina Kasim’da baslansa dahi bir muddet az bir stok olur, bulmak zorlasir ya da operatorler yalnizca belli renkleri ve hafiza seceneklerini sadece kontratli olarak satisa sunarlar.

    Bu arada internette dolasan BIM’in 2.300 TL’lik 5s kampanyasini gormussunuzdur. Urun paralel ithalat sanirim. Beklentim Kasim itibariyle resmi distributor fiyatinin da bu seviyede olacagi yonunde.

  3. İyi günler Göktuğ bey. Öncelikle yazılarınızı uzun süredir takip ediyorum, yeni sayılabilecek bir süredir Apple ürünleri kullanıyorum. Yazılarınız oldukça faydalı oldu, kullanımımı ve öğrenimimi kolaylaştırmak için, teşekkür ediyorum. Sormak istediğim şey şu; iPad almayı planlıyorum ve tercihim muhtemelen iPad mini olacak. Fakat non-retina ekran handikap olarak göze çarpıyor. Yeni nesil iPad mini’lerde retina ekran olması bekleniyor mu? Görüşünüzü merak ettim.

  4. Geçen hafta e-ticarette Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden birinden öğleden sonra sipariş ettim, ertesi gün öğleden önce geldi. Yani Türkiye’de satışı derken mağazadaki satışını kastedersek belki daha sağlıklı olur?

  5. Daha açılmadı, erken oluyor ama merakımı hoş görün: Apple Store, ürün satışlarına ne gibi artılar getirecek?
    Şu anda neredeyse yaygın olarak aranan hemen her ürün, e-store üzerinden veya mağazalarda satış yapan onlarca bayide zaten var. Ürün hakkında bilgiler, kendi sitelerinde, inceleme çalışması yapan web sitelerinde yeterince var…
    Apple Store, ürünü daha mı ucuz satacak, ürün gamı daha mı geniş olacak, ödemede daha mı çok kolaylıklar getirecek? vs. Bunlar sadece şu anda aklıma gelenler…
    Selamlar

    • Ertuğrul Bey belki ana ürün fiyatlarında çok radikal iyileşmeler olmayabilir ancak ethernet adaptörü, vga adaptörü vs. gibi yan ürünlerde daha kolay temin ve uygun fiyat olacaktır diye umut ediyorum. Çünkü ne yazık ki bu tip ürünler hem genellikle “stok dışı” hem de fiyatları ABD Apple Store’a kıyasla çok fahiş (ana ürünlerdeki fiyat farkının kat kat üzerinde).

      Öte yandan bildiğim kadarıyla dünyanın herhangi bir yerindeki Apple Store’dan aldığınız ürün Apple’ın 1 yıllık global garantisi altında. Bizde Apple Store olmadığı için bu garantiden faydalanamıyorduk, açılması ile biz de faydalanacağız diye umuyorum.

  6. Macbook Pro retina cihazından uygun olan bir tanesini almayı düşünüyorum. Kafamda 13 ” 128 sdd olanı var. Fakat yeni cihazlar çıkacağı icin almaktan vazgeçtim. Yeni cihazlar çıkarsa eski olan ürünlerde fiyat degisimi cok oluyor mu. Beklemekten yoruldum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz